Vihreän Pöydän frendi-ilta Juuressa

21/01/2014

Vietimme viime viikolla upean ja herkullisen illan inspiroivassa seurassa ravintola Juuressa. Kyseessä oli Vihreän Pöydän frendi-ilta, jollaisen lunastin itselleni ja Jaakolle rahoittamalla Vihreää Pöytää mesenaattikampanjan yhteydessä viime syksynä.


Krisa, Vihreä Pöytä / Hannan soppa

Krisa ja Hanna, Vihreä Pöytä / Hannan soppa

Vihreän Pöydän isä on ruokakulttuuriaktivisti ja ruokakirjailija Christer Lindgren. Krisa on tehnyt merkittävää työtä jo pitkään mm. maatiaisten puolesta ja toimittanut useita upeita ruokakirjoja. Vihreästä Pöydästä voit lukea lisää Vihreä Pöytä tarvitsee sua! -postauksesta sekä Mesenaatin sivuilta, jossa on yhä mahdollista tukea projektia jälkimyynnin kautta.

Paikalle Juureen oli saapunut kymmenkunta Vihreästä Pöydästä ja ruokakulttuurista kiinnostunutta tyyppiä, ja illan parasta antia olikin ehdottomasti uusiin, upeisiin ihmisiin tutustuminen ja ajatusten vaihto.

mäti ja palttu, sapas, Juuri / Hannan soppa

Seuran lisäksi vaikutuksen tekivät Juuren aina yhtä loistavat sapakset. Ilta aloitettiin muikun mädillä ja mustalla leivällä, kuulemma oikein toimiva yhdistelmä. Mun lautaselta löytyi verileivän sijaan gluteenitonta leipää, joka sekin oli varsin kelvollista.

sapas, Juuri / Hannan soppa

sapas, Juuri / Hannan soppa

savustettu kyytönmaitojuusto, sapas, Juuri / Hannan soppa

Seuraavaksi pöytä täytettiin tajunnan räjäyttävällä sapasvalikoimalla. Oli hirvimakkaraa juuressalaatilla, Juuren muikkukukkoa, savustettua poron sydäntä, suussa sulavaa naurispaistosta, savukalatahnaa perunalastuilla ja savustettua kyytönmaitojuustoa porkkanan ja tyrnin kera. Kuvat kertonevat enemmän kuin tuhat ylistyssanaa.

jälkkäri, Juuri / Hannan soppa

Jälkkäriksi tarjoiltiin suklaajäätelöä ja kauralastua, gluteenin karttaja sai raikasta mustaherukkasorbettia. Palan painikkeena läpi aterian nautimme sapaksille hyvin istuvia puna- ja valkoviinejä, mutta siinä Vihreä Pöytä -päissäni en valitettavasti muistanut kirjata viinien nimiä ylös.

Ilta jatkui vielä Juuren naapuriin Latvaan lasillisille. Kiitos kaikille vanhoille ja uusille kavereille upeasta illasta, yhdessä me teemme vielä jotain upeaa!

Jos osallistuminen Vihreän Pöydän erilaisiin projekteihin kiinnostaa, niin ota rohkeasti yhteyttä Krisaan ([email protected]) tai allekirjoittaneeseen.