TASTE OF HELSINKI 2015: RAVINTOLAKATTAUS

Varma merkki lähestyvästä kesästä on Taste of Helsingin ravintoloiden julkistus. Pressitilaisuus asian tiimoilta järjestettiin viime torstaina Electroluxin showroomilla Kalasatamassa – ja voi vitsi mitä ihania ravintoloita tulevana kesänä Kansalaistorin Puistoon kokoontuukaan!

Viiniä / Hannan soppa

Samuil Angelov / Hannan soppa

Paikan päällä olivat kaikki kynnelle kyenneet tulevan kesän keittiömestarit sekä juomapuolen edustajia. Tarjolla oli aamupalaksi sampanjaa, Liberty or Deathin cocktaileja, viiniä ja Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan oluita. Sattuneesta syystä alkoholipitoisten juomien maistelun jätän kesäkuulle, Masumuikut kun eivät vielä aamusampanjan päälle ymmärrä.

Viinipaviljongissa näytteilleasettajia on tänä vuonna aiempaa vähemmän, mutta viinit tulevat olemaan entistä paremmin mätsätty annosten kanssa. Mukana on mm. Suomen Sommelierit Ry, jonka puheenjohtaja Samuil Angilov tuossa yläpuolella vilkuttelee.

Sinne, Taste of Helsinki alkuruoka / Hannan soppa

Matti Jämsen pop up, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Matti Jämsen pop up, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Ragu, Taste of Helsinki jälkiruoka/ Hannan soppa

Maisteltavaksemme saimme kolme tulevan kesän annosta. Huh huh sanon minä, näinköhän tästä tulee maukkain Taste of Helsinki koskaan. Sinnen alkuruoka, Hagesundin silli perunan ja ruskistetun voin kanssa, oli jotain tajunnan räjäyttävän hyvää. Bocuse D’Orissa hienosti menestyneen Matti Jämsenin pop up tarjoilee ainutlaatuisen kokemuksen: tarjolla on kokkien maailmanmestaruuskisoissa tarjoiltu kananpoika-annos! Ragu tarjoili pressitilaisuudessa kesän jälkiruokansa, jossa maistui lakritsi, fenkoli ja sitruuna. Niin hyvää!

Edellä mainittujen ravintoloiden lisäksi mukana ovat turkulainen Kaskis, ahvenanmaalainen Smakbyn, tamperelainen Bertha ja stadin omat Pastor, Emo, Bröd ja Hoshito. Eli yhteensä kymmenen toinen toistaan upeampaa ravintolaa, joista seitsemän saapuu Taste of Helsinkiin ensimmäistä kertaa. Olisipa jo kesäkuu!

Chef's secret, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Chef's secret, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Yksi suosituimmista oheisohjelmista Taste of Helsingissä on Chef’s secret, jossa festarivieraat pääsevät kokkaamaan Suomen kokkimaajoukkueen johdolla. Pressitilaisuuden päätteeksi Electroluxin kokkikoulun puolella järjestettiin mini chef’s secret, jossa pääsimme kokkaamaan Aki Kinnusen johdolla raikasta kurkku-omenakeittoa jokirapusalaatilla. Sama soppa on kuulemma luvassa myös itse tapahtumassa. Kannattaa muuten käydä varaamassa oma paikkansa kokkikouluun heti alueelle tultua, ettei jää paitsi tuosta hauskasta kokemuksesta.

Kuvassa blenderin kimpussa leidit blogeista 52 Weeks of Deliciousness ja Suolaa ja hunajaa.

***

Taste of Helsinki, Kansalaistorin Puisto 11.-14.6.2015

Liput myynnissä nyt Tiketissä.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

2 Comments

  1. Onpas upea ravintolakattaus! Kiva, että mukana on paljon uusia ravintoloita ja ravintoloita muualtakin kuin Helsingistä.

   Harmi, että jouduin jättämään pressitilaisuuden väliin, vaikka olin kerrankin kaupungissa oikeana päivänä. (tai ihan oikeesti: pressistä viis, mutta teidän seura

   1. On kyllä mitä mainioin kattaus!
    Toivottavasti pääset kuitenkin itse festareille?

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *