Vielä ehtii: Lapin Kulta Solar Kitchen Kellohallissa

Vuoden aurinkoisin lounasravintola on täällä taas! Helsingin Kellohallissa pääsee maistelemaan aurinkoenergialla kokattua sapuskaa aina elokuun 20:teen päivään asti, mikäli vain säät sallivat.

Meitä kokoontui aimo joukkio ruokabloggareita Teurastamon tiluksille männä viikolla aurinkokennokeittimiä kokeilemaan ja Lapparia lipittelemään.

Kyseessä on siis Antto Melasniemen Lapin Kulta Solar Kitchen, jonka herra starttasi pari vuotta sitten Milanon Design Viikoilla.

lapin kulta solar kitchen

Antto ja keitin

cooking

Me ”kokkasimme” pienissä bloggaajaryhmissä keittimillä alkukeitoksi fenkolisoppaa. Ideaalisin aurinkokennokeittoaika oli kahden jälkeen iltapäivällä jo takanapäin, joten meidänkin kattilastamme nousi vain hentoisesti höyryä ja soppa kauniisti hymyili. Vaikka maustoimmekin oman annoksemme ihan anteliaalla kädellä suolalla, maustepippureilla, laakerinlehdillä ja yrteillä, niin lopputulos oli kaikkien keitoksien yhdistämisen jälkeen melkolailla syömäkelvotonta litkua.

alkukeitto

Omaan annokseeni tätä lämmintä vettä sattui oikein yksi palanen huolellisesti hyvin al denteksi jätettyä kukkakaalia. Voin kertoa, että aurinkokennokeittäminen ei kääntänyt meikäläistä suosijakseen tällä esityksellä.

hevonen ja kaverit

Sen sijaan Kellohallin keittiöstä saapunut pääruoka-annos hevosen ulkofileestä ja pippurikastikkeesta kyllä vahvisti mielikuvaani ravintolasta erinomaisena lounasmestana. Törkeän hyvää. Jälkkäriksi vielä ostettiin pallot raflan omaa suklaajäätelöä sekä vadelma-turkinpippurisorbettia. Lähdimme himaan sponssi-Lapparit kassissa kilkaten ja varsin tyytyväisinä – hauska iltapäivä hauskassa seurassa, vaikkei pääasiallinen kokoontumisen syy nyt juhlafiilistä nostattanutkaan.

Kuvat ovat arvatenkin Jaakon kamerasta.

***

Lue myös Aleksin ja Keittiökameleontin raportit asiaan liittyen.

Aiemmin Kellohallissa tapahtunutta:

Charles Smith Black & White Dinner

Mad Cook

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *