TASTE OF HELSINKI 2015

Olipas ihana viikonloppu! Aurinkoa, ystäviä, hyvää ruokaa ja pari lasia samppanjaa. Kulinaristien lempparein festari, Taste of Helsinki, valtasi Musiikkitalon takana olevan Kansalaistorin Puiston torstaista sunnuntaihin ja meikälikka kävi paikan päällä herkuttelemassa joka päivä. Perjantaina oikein kahteen kertaan. Kohta kuukauden vanhat Muikutkin pääsivät nauttimaan festaritunnelmasta pariin otteeseen ja hienosti käyttäytyivät.

Hanna Hurtta Taste of Helsinki

Iida Taste of Helsingissä / Hannan soppa

Taste of Helsinki / Hannan soppa

Matti Jämsen, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Tänä vuonna kattauksesta vastasi 10 upeaa ravintolaa Helsingistä, Turusta ja Tampereelta. Suurin osa rafloista oli ensimmäistä kertaa mukana, vain Gastrobar Emo ja tamperelainen Bertha olivat tuttuja viime vuodelta. Lisäksi herkkujaan loihtivat Sinne, Bröd, Pastor, Ragu, Matti Jämsen pop up, Hoshito, turkulainen Kaskis ja viime metreillä tilanteen pelastanut Patrona, joka korvasi osallistumisensa valitettavasti peruneen Smakbyn.

Sää helli festarikansaa sateista sunnuntaita lukuunottamatta ja iloista väkeä piisasi välillä ihan jonoiksi asti. Menu oli aiempiin vuosiin verrattuna astetta rennompi sekä monipuolisempi. Ensimmäistä kertaa tarjolla oli mm. japanilaista ja meksikolaista ruokaa. Muutama ravintola oli jättänyt jälkiruoan pois listalta, mikä rikkoi aiemmilta vuosilta tuttua kaavaa alku-, pää- ja jälkiruoasta. Ihan virkistäviä muutoksia, vaikka toki jäin kaipaamaan esimerkiksi Juuren ja Askin upeita makuelämyksiä.

ToH2015 / Hannan soppa

Patrona, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Hoshito, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Kaskis, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Bertha, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Bertha, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Pastor, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Ragu, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Bröd, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Matti Jämsen, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Ragu, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Sinne, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Viime vuonnahan söin kaikki tarjolla olleet annokset, urakkaan toki meni koko viikonloppu. Tälläkään kertaa ei kauas jääty, vain muutama annos jäi maistamatta ja osan otin puoliksi Jaakon tai pikkusiskoni kanssa. Yhtä ehdotonta suosikkia ei tänä vuonna löytynyt, tosin Ragun jumalaista jälkiruokaa – lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä – olisin voinut santsata useamminkin, jollei jono ravintolan tiskille olisi ollut kattauksesta toiseen niin mahdottoman pitkä.

Muita lemppareita olivat Hoshiton raikas lohi sashimi, Sinnen täydellisen kesäinen silliannos, Brödin savustettu tartar, Pastorin pulpo al olivo ja Matti Jämsenin mansikkamaito. Hienoisia pettymyksiä tuottivat koko Berthan menu (tosin pisteet jäbille tapahtuman villeimmästä jälkiruoasta, jossa oli mm. naudanverimarenkia ja pekonikinuskia), Sinnen jääkaapin makuinen kova tuulihattu (vadelmasorbetti sen sijaan oli ihanaa) ja Kaskiksen hyvältä kuulostanut, mutta tyystin mauton jälkiruoka (herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata).

Viinipaviljonki oli kokenut pienoisen muutoksen edellisvuosiin ja paikalla olivat myös Son of a Punchin cocktail-velhot. Itse nautin viikonlopun aikana vain pari lasia samppanjaa, mutta juomavalikoima keräsi kiitosta seurueeltani. Näytteilleasettajien teltoista tuliaisiksi lähti mm. Petrin praliineja ja Mill & Mortarin mausteita.

Iida, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Blogikollegat ovat myös postailleet Taste of Helsingistä ahkerasti. Klikkaile tästä lukemaan raportit blogeista Avaruusasema, Tiskivuoren emäntä, Andalusian auringossa ja 52 weeks of deliciousness.

// pressipassi ja paikallista valuuttaa Taste of Helsinkiin saatu palkkioksi tapahtuman SoMe-kanavien päivityksestä

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *