SÖIN KAIKEN / TASTE OF HELSINKI 2014

Voi mikä viikonloppu! Torstaina, perjantaina ja sunnuntaina herkuttelin kesän parhailla festareilla, Taste of Helsingissä. Lauantai jäi väliin varsin pätevästä syystä: juhlimme rakkaiden ystävien häitä Mäntsälässä. Olin etukäteen päättänyt syödä kaikki tarjolla olevat annokset (36 kpl) ja tavoitteeseen päästiin aika helposti, kolmea annosta ehdin santsaamaankin.

Sää ei ihan suosinut sunnuntaita lukuunottamatta, mutta ei se ole säästä, vaan asenteesta (ja ehjistä kumisaappaista) kiinni!

Juuri, Taste of Helsinki / Hannan soppa

prässätty graaviahven, Juuri, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Luomukyyttöä nose to tail, Juuri, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Punajuurimakaronilaatikko, Juuri, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Kuttujugurttijäädyke, Juuri, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Vaikka Taste of Helsinki ei missään nimessä ole kilpailu ravintoloiden välillä, nousi tänä vuonna yksi rafla selkeästi yli muiden: Juuri. Keittiömestari Jukka Nykäsen luoma menu oli tasapanoinen, annokset kauniita ja mikä tärkeintä, maut mielettömän hyviä. Alkuruoka, prässätty graaviahven oli yksi tapahtuman kauneimmista annoksista ja ehdottomasti parhaimman makuinen kalaruoka. Kyyttöannoksen helmi oli kevätspeltistä valmistettu risotto. Punajuurimakaronilaatikkoa söin kahdesti – Kulinaarimuru kuudesti. Tais olla hyvää. Kuttujugurttijäädykkeen kanssa oli paritettu nerokkaasti fenkolia, lakua ja vadelmaa – niin hyvää ja kaunista!

Ask, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Porsaankylki, Ask, Taste of Helsinki / Hannan soppa

valkosuklaa ja suolaheinä, Ask, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Virheettömään suoritukseen ylsi myös Ask, jonka jälkiruoka ”suolaheinää & valkosuklaata” valittiin parhaaksi annokseksi ravintoloiden keskinäisessä äänestyksessä. Alkuruokasalaatti oli kooltaan pieni, mutta maultaan suuri. Pääruoaksi tarjoiltiin täydellisesti kypsennettyä possua varhaisperunan ja sipulin kera.

hummerimakkara, Demo, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Space Cream, Demo, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Pidin ihan hirmuisesti myös Demon hummerimakkarasta sahramirisoton kanssa. Space creamissa paras osa oli hiilihappojääshow, vaikka oli itse jäätelökin maukasta. Demoon pöytävarausta ja sassiin, miten se ravintola onkin jäänyt meikäläiseltä väliin?!

possunposki, Bertha, Taste of Helsinki

suklaa, Bertha, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Tampereelle pitänee myös suunnata ruokareissulle, Ravinteli Berthan possunposki hipoi täydellisyyttä ja suklaajälkkärinsä banaanin ja parapähkinän kanssa oli paitsi tuhti, myös niin herkullinen, että Jaakko söi niitä kaksi.

omelettes, Sami Tallberg, Taste of Helsinki / Hannan soppa

väinönputkivanukas, Sami Tallberg, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Tallbergin Sami halajaa tittelinsä muutettavan villiyrttikokista munamieheksi, herran rakkaus kananmunaa kohtaan on nimittäin synnyttänyt uudenlaisen pikaruokakonseptin: omelettes in 30 seconds. Pidin erityisesti munakkaasta, joka piti sisällään sieniä ja lakritsaa. Myös jälkkäriksi tarjoiltu väinönputkivanukas kukkapölyllä ihastutti.

Green shell mussel, Farang, Taste of Helsinki / Hannan soppa

coconut caramel pork, Farang, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Farangilaiset olivat ilmeisesti ajatelleet pyörän uudelleen keksimisen olevan turhaa ja menu olikin melkolailla jo toissa vuonna nähty. Simpukat olivat tosi hyviä, samoin karamellipossu, mutta ihan vain edes kohteliaisuudesta tapahtumaa kohtaan: keksikää pliis ensi vuodeksi jotain muuta!

Heikkilän grillijuusto, Emo, Taste of Helsinki / Hannan soppa

eskimo, Emo, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Gastrobar Emon ruoat pääsin maistelemaan jo ennakkoon Heikkilän grillijuustovarrasta lukuunottamatta. Rapukakku oli parantunut entisestään, sen sijaan eskimosta pidin enemmän tummalla suklaalla päällystettynä, valkosuklaan faniksi en tunnustaudu. Emo kyllä puolustaa paikkaansa yhtenä Helsingin parhaista uusista rafloista, tykkään!

lohi, Bistro O mat, Taste of Helsinki / Hannan soppa

karitsa, Bistro O mat, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Kirkkonummelaisen Bistro O matin safkat olivat myös erinomaisia, vaikkakin hieman yllätyksettömiä. Alkuruokana tarjoiltu aniksella maustettu lohi katkarapujen ja avocadon kanssa oli klassisuudessaan ihana, pääruoan lakritsakastikkeesta sen sijaan sai lakritsan makua etsiä. Perjantai-illalla nauttimastani kutunmaitosoftiksesta ei ole julkaisukelpoista kuvaa, annosta voisi kuvailla sanalla läjä. Maku oli kuitenkin hyvä ja kavereiden annokset sunnuntaina varsin kauniit.

uudet perunat, Postres, Taste of Helsinki / Hannan soppa

lammas, Smakbyn, Taste of Helsinki / Hannan soppa

hodarit, Kaartin Hodari & Hummeri, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Postresin peruna-annos sai osakseen hyväntahtoista naureskelua, hyviä pottuja ja hyvää anjovisvoita, mutta yhden tähden ravintolalta odottaa vähän enemmän. Ahvenanmaalta paikalle saapunut ihastuttava Smakbynin Michael Björklund tarjoili mm. maukasta lammasta ja vähän tylsää pannukakkua. Kaartin Hodarin & Hummerin hodareihin ei tarvinnut pettyä, risotto ei sen sijaan toiminut minun makuuni näissä olosuhteissa, vaikka ravintolassa ennakkoon maisteltuna se oli suurinpiirtein täydellistä.

Taste of Helsinki / Hannan soppa

Alambique, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Hanna Gullichsen, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Teresa Välimäki & Hanna Gullichsen, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Ruoan ja viinin lisäksi tapahtumassa oli monenmoista oheisohjelmaa. Itse kävin kokkailemassa Chefs’ Secrets -keittiössä Suomen kokkimaajoukkueen jäbien opastuksella raputartaria yybersuolaisten kurkkusoirojen kera, maistelemassa erilaisia pähkinäöljyjä Alambiquen kiskalla ja seuraamassa Safkaa-kaimani Hanna Gullichsenin ja Teresa Välimäen kokkailuja Taste Theatressa. Kotiinkin tarttui vielä vikana päivänä mm. Mill & Mortarin mausteita ja Le Creusetin keltainen pippurimylly.

Kiitos Taste of Helsinki ja kaikki asianosaiset jälleen kerran, ensi kesänä uusiksi!

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

9 Comments

  1. Oliko ton punajuurimakrulådan ohje Juuri nyt- kirjassa vai muistanko ihan väärin. Se kirja pitää kyllä ottaa syyniin kun kotiin päästään!

   1. Et muista Merkkari väärin – lodju lähtee kokeiluun kotikeittiössä kyllä ihan näinä päivinä!

   1. Makaronilaatikon ohje löytyy myös netistä, TOH-keittokirjasta.
    Tulostin juuri pari kopiota talteen, jos vaikka joskus hukkuu tuolta. :) Pitää ehdottomasti testata.

    1. No niin muuten löytyykin! Voi vitsi se oli kyllä hyvää! Kiitos vielä seurastanne arvon avaruusasemalaiset!

  1. […] tapahtuman facebook sivuilta varmasti löytyy hienoja kuvia annoksista. Niin ja jos kiinnostaa.. Tämä nainen testasi kaikki annokset tapahtumassa! :D Huh, aikamoinen suoritus. Nainen varmasti vieri ulos […]

  1. […] Viime vuonnahan söin kaikki tarjolla olleet annokset, urakkaan toki meni koko viikonloppu. Tälläkään kertaa ei kauas jääty, vain muutama annos jäi maistamatta ja osan otin puoliksi Jaakon tai pikkusiskoni kanssa. Yhtä ehdotonta suosikkia ei tänä vuonna löytynyt, tosin Ragun jumalaista jälkiruokaa – lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä – olisin voinut santsata useamminkin, jollei jono ravintolan tiskille olisi ollut kattauksesta toiseen niin mahdottoman pitkä. […]

  1. […] muuten lukemassa Soppa-Hannan postaus Taste Of Helsinki -tapahtumasta! Hieman kattavampaa raporttia ja aivan mielettömät […]

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *