#TOH2014 – HUOMENNA SE ALKAA!

Kesän paras tapahtuma starttaa huomenna: Taste of Helsingissä herkutellaan koko viikonloppu! Pääsin mukaan tutustumaan muutaman ravintolan tarjontaan jo etukäteen, joten tässä mun ruokatärppini ToH 2014:ään!

Ask, alkuruoka, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Aloitetaan alkuruoista. Ikisuosikkini Askin salaatti on juuri niin herkän kaunis maultaan, kuin se on ulkonäöltäänkin. Salaatissa maistuu samettikukkamajoneesin lisäksi seljankukasta tehty vinegretti, jota vain hennosti suihkautetaan annoksen hunnuksi.

Kaartin hodari & hummeri / Hannan soppa

Taste of Helsinki / Hannan soppa

ToH-konkarit Sir Lintsi ja Henkka Alén tuovat tapahtumaan tänä vuonna uutukaisen street food -kipsansa, Kaartin Hodarin ja Hummerin. Poikien Kuninkaallinen hummeririsotto etsii vertaistaan, yksi parhaimmista koskaan maistamistani.

Rapukakku, Emo, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Emon rapukakun olen vetäissyt jo kahdesti ja viikonloppuna taitaa mennä kolmas. Lisäksi meikäläisen pakko maistaa -listalta löytyvät Juuren prässätty graaviahven ja Sami Tallbergin omeletti sienien ja lakritsan kera.

Juuri / Hannan soppa

Juuri: Luomukyyttöä ”nose to tail”, Gobbas Gårdin kevätspelttiä, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Rakkaan Juuren pääruoka-annos, Luomukyyttöä ”nose to tail” Gobbas Gårdin kevätspeltin kanssa vei vaihteeksi kielen mennessään. Huonolta ei kuulosta heidän jälkkärikään: kuttujugurttijäädyke lakritsin, vadelman ja fenkolin kera.

Postresin Samuli ja Taste of Helsinki Barry / Hannan soppa

Postres: savulohisäilyke ja saaristolaisleipä, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Taste of Helsingissä debytoiva Postres tuo pääruoka-annoksessaan esiin suomalaisen suven parhaat maut: täydellinen saaristolaisleipä saa päälleen kirnuvoita ja savulohisäilykettä. Leivän ohje löytyy muuten ToH-keittokirjasta Soppa365:stä.

Oskarin hodari, Kaartin hodari & hummeri, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Hodarin & Hummerin Oskarin hodari pitää sisältää vasikkaa, parsaa ja jättikatkarapuja ja kyllä, se on ihan hirmuisen hyvä! Tästä tulee varmasti samanlainen krapulannujerrushitti, kuin viime vuoden Bistro O matin haukiburgerista. Ja älkäähän säikähtäkö – festariversio hodarista on ilman muuta kuvassa olevaa pienempi, jotta jaksaa maistella muutakin!

Ihan pakko on myös maistella Smakbyn pitkään kypsytettyä Ahvenanmaan lammasta kermakastikkeen ja karitsamakkaran kanssa. Niin ja Berthan possunposkea soijalla ja sellerillä.

Calippo, Postres, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Söpöimmän jälkkärin tittelin vie ansaitusti Postresin tuttufrutti-calippo, joka vie niin monella aistitasolla muistoissa suoraan lapsuuden kesiin.

Demo, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Demo, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Space Cream, Demo, Taste of Helsinki / Hannan soppa

Jos Postres voittaa jälkkäriskaban söpöydessä, niin Demo vie potin showllaan. Space Creamin valmistukseen nimittäin tarvitaan komea kokkipoju ultracooleissa arskoissa, hiilihappojäätä sekä jokaisen kotirouvan unelmakenwood.

Jälkkäripuolelta suosittelen myös Emon vuohenmaito-eskimoa.

Palan painikkeeksi on tarjolla laaja valikoima huippuviinejä (mm. Jolie-Pitt & Perrin Miraval rosé ja Hewitson Baby Bush), Taittingerin samppanjoita, Laitilan oluita ja Pauligin kahveja.

***

Taste of Helsinki tulevana viikonloppuna (12.-15.6.) Kansalaistorin puistossa. Itse olen paikalla herkuttelemassa joka päivä lauantaita lukuunottamatta. Nähdään siellä!

Liput Tiketistä!

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

6 Kommenttia

    1. Toivottavasti nähdään, me ollaan perjantaina illalla. En kannata varmaan enää syödä ennen tapahtumaa, tarjonta näyttää niin herkulta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *