NICE CREAM

Nana nice cream. Tämän terveellisempää jätskiä saa hakea, sillä periaatteessa yksi raaka-aine riittää: banaani. Se kuoritaan, viipaloidaan ja pakastetaan, ja jäätyneistä banskupaloista pyöräytetään tehosekoittimessa jäätelömäinen herkku. Makuaineita voi heittää sekaan mielikuvituksen asettamissa rajoissa, itse käytin tällä kertaa karpaloita, jotka toivat mukavaa vastapainoa banaanin makeudelle. Lopputulos oli niin hyvää, että viipaloin samantien toisenkin banaanin pakkaseen. Käänsin myös patteria kuumemmalle, sillä hampaat kalisten jäätelön syöminen on vähän järjetöntä. Jäätelöä on silti ihmisen saatava. Ympäri vuoden.

Karpalo Nice Cream / Hannan soppa

Nice creamin teko on siis superduper-helppoa – mutta tässä vielä kuitenkin pari tipsiä vieläkin parempaan lopputulokseen:

– Pakasta vain tosi kypsiä banskuja. Saavat olla jo ihan mustia ja pehmoisia, niin kypsiä siis ettei enää tekisi mieli sellaisenaan syödä. Mitä kypsempi, sitä makeampi. On myös tehty tutkimuksia, joiden mukaan antisyöpäominaisuudet paranevat banaanin kypsyessä.

– Kuori banaani ja viipaloi se. Pakasta muovipussissa tai -rasiassa. Banaanipalat säilyvät jääkaapissa pitkään ja soveltuvat myös smoothieainekseksi ja leivontaan.

– Pelkistä banaaneista tehty nice cream on herkkua, mutta vaihtelua saat käyttämällä makuaineina marjoja (esim. puolukoita, mansikoita tai vadelmia), mausteita (kanelia, vaniljaa tai piparkakkumaustetta) tai vaikkapa maapähkinävoita tai kaakaojauhetta.

Ei muuta kuin banskujädentekohommiin – millainen makuyhdistelmä on sinun suosikkisi?

karpalo nice cream / Hannan soppa

KARPALO NICE CREAM

1:lle

*

1-2 pakastettua banaania

1 dl karpaloita

 

Mittaa banskuviipaleet ja karpalot tehosekoittimeen ja aja jätskiksi. Nauti heti tai siirrä pakkaseen ja anna sitten sulaa hetki ennen herkuttelua.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

8 Comments

  1. Jee! Mullapa on pehmenneitä banskuja pakkasessa, aivan kuin kohtalo olisi valmistanut minua tälle reseptille… :)

  1. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!
   Aikaisemmin olen tehnyt esim. mansikoista :)
   http://prinsessanoppi-lapetiteprincesse.blogspot.fi/2014/10/diy-sorbet.html

   1. Oi oi toi sun mansikkaversio vaikuttaa ihanalta! Pitää vastavuoroisesti laittaa se kokeiluun :)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *