Gluteeniton vispipuuro / Hannan soppa

PUOLUKKAVISPIPUURO GLUTEENITTOMASTI

Vispipuuro oli lapsena yksi suosikeistani! Kesällä äitini teki sen raparperista ja syksyn tullen vaihtoi puolukoihin. Päälle ripottelin sokeria ja sekaan lorautin tilkan maitoa. Ihana lapsuuden herkkumuisto!

Nyt valmistin gluteenittoman version vispipuurosta. Karkeista riisijauhoista syntyi hyvärakenteinen puuro, jonka makeutin hunajalla. Mutsi tykkäs, skidit ei. Voit kokeilla puolukoiden sijaan myös muita voimakkaan makuisia marjoja, kuten mustaherukoita tai tyrnejä.

Myös Kokit ja Potit -blogissa oli vatkattu gluteenittomat vispipuurot. Hannelen silkkisen sileään versioon tulee täysjyväriisijauhoja ja tattarijauhoja. Tattarilisää taidan itsekin kokeilla seuraavan kerran!

Gluteeniton vispipuuro / Hannan soppa

GLUTEENITON VISPIPUURO

*

 1 l vettä

3,5 dl puolukoita

2 dl karkeaa riisijauhoa (Farina)

0,5 dl hunajaa

 

Keitä puolukoita vedessä 10 minuuttia. Blendaa puolukat veden joukkoon sauvasekoittimella tai blenderissä. Vispaa joukkoon riisijauhot. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 10-15 minuuttia. Mausta maun mukaan hunajalla. Anna puuron jäähtyä ja vispaa se sitten kuohkeaksi.

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

6 Kommenttia

  1. Itse olen tehnyt noilla samoilla jauhoilla mustikka-kardemummavispipuuroa. :)
   http://ssiiripilketta.blogspot.fi/2016/03/gluteeniton-mustikka.html

   1. Ooo mustikka-kardemummavispipuuro kuulostaa täydelliseltä!

  1. Vispipuurosta tulee niin mieleen lapsuus, pitää tilata äidiltä taas vispipuuroa ja borsch-keittoa, kahta lapsuuden suosikkia :)

   1. Oi borschia meilläkin oli usein lapsena! Pitäis tehdä näille omillekin mukuloille :)

  1. Mulla on varsin lämmin suhde vispipuuroon ja olen varsin onnellinen, kun kelvollinen gluteeniton versio syntyy myös noista karkeista riisijauhoista. Tattarin kokeileminen houkuttelee myös kovasti!

   1. Vispipuuro on kyllä niin ihanaa! Mä kans ajattelin pian kokeilla sitä tattariversiota!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *