TOH RAVINTOLASAFARILLA MAISTELTUA

Perinteinen Taste of Helsinki ravintolasafari järjestettiin viime viikolla. Kahdelle kierrokselle oli kutsuttu mukaan toimittajia ja bloggaajia. Lounasaikaan festivaalin isä Barry MacNamara johdatti nälkäisen mediajoukon Sinneen, Askiin ja Johan & Nyströmiin. Itse osallistuin myöhemmälle safarille, jonka matkan varrella herkuteltiin Murussa, Pastorissa, Tocassa ja Kolmos3ssa.

Taste of Helsinki, Muru / Hannan soppa

Samuil Angelov, Muru / Hannan soppa

Taste of Helsinki, Muru / Hannan soppa

vaalea gazpacho, Muru, Taste of Helsinki / Hannan soppa

kanikroketti, Muru (Taste of Helsinki) / Hannan soppa

Muru on tosiaan mukana Taste of Helsingissä taas parin vuoden tauon jälkeen. Ravintoloitsija ja sommelier Samuil Angelov toimii tapahtumassa kaksoisagentin roolissa, sillä hänet löytää Murun pisteen ohella myös Suomen Sommelierit ry:n tiskin takaa. Sieltä siis viinisuosituksia hakemaan sitten!

Murun menulta saimme maistettavaksamme raikkaan valkoisen gazpachon sekä mehevän kanikroketin. Tänä vuonna uutena piirteenä Taste of Helsingissä on ravintoloiden nimikkoannokset, joiden vapaampi hinnoittelu mahdollistaa hieman arvokkaampienkin raaka-aineiden tuomisen tapahtumaan. Murun nimikkoannos onkin artesaani leikkelelajitelma, jossa on itse tehtyjä leikkeleitä ja pikkeleitä. Oh my, sitä kyllä odotan vesi kielellä! Myös murun klassinen parmesanrisotto helix-etanoilla lähtee saletisti maisteluun kesäkuussa.

Pastor / Hannan soppa

Pastor : Ceviche De La Remolacha (Taste of Helsinki) / Hannan soppa

Pastor saapuu Kansalaistorin puistoon toistamiseen ja tarjoilee festarikansalle mm. rapeaksi paistettuja pieniä mustekaloja sekä grillattua porsaan plumaa. Me saimme safarilla maistaa puna-, kelta- ja raitajuurista valmistettua cevichea. Annos on täysin vegaaninen ja kasvissyöjille onkin tänä vuonna tarjolla entistä enemmän valinnanvaraa. Esimerkiksi Restoran Ö:n suolakuoressa kypsennetty luomuselleri karamellisoidun voin ja herakastikkeen kera kuulostaa aika sairaan hyvältä.

Barry MacNamara - Taste of Helsinki / Hannan soppa

Toca / Hannan soppa

kirjolohta, tilliä ja herneitä, Toca (Taste of Helsinki) / Hannan soppa

Arancini, Toca / Hannan soppa

Toca: Arancini (Taste of Helsinki) / Hannan soppa

Kolmas stoppimme oli pieni italialainen ravintola Toca, jossa ravintoloitsijapariskunta otti meidät vastaan Taste of Helsinki -intoa säteillen. Ensin maistelimme italialaiskeittiömestarin version kesäisistä Suomi-mauista: sous vide kypsennettyä kirjolohta herneiden ja tillin kanssa. Annos oli mielettömän herkullinen ja veikkaan sen olevan yksi Taste of Helsingin suosituimmista. Saimme maistaa myös Tocan nimikkoannoksen, eli päältä rapean ja sisältä ihanan pehmoisen arancinin peston kera. Tätä riisipalleroa ei kannata jättää välistä!

WTD Nata / Hannan soppa
WTD Nata doing her thing.

Kolmon3n: Sekamelska (Taste of Helsinki) / Hannan soppaJälkiruoalle siirryimme Kallioon. Erityisesti upeista burgereistaan tunnettu Kolmon3n on Tocan tapaan Taste of Helsinki-ensikertalainen. Ravintolan listalla on alusta asti pyörinyt Kolmos3n sekamelska, joka on brittikeittiömestarin versio kotimaansa klassisesta eton messista. Taste of Helsingissä sekamelska pitää sisällään paahdetusta valkosuklaasta tehtyä moussea, mustikkamarenkia ja suklaacrumblea. Nam. Nimikkoannoksena Kolmos3lla on punajuuri-kyssäkaali avoburgeri ja alkuruoan haukitempurassa maistuu ravintolan oma lager.

Huikeita makuelämyksiä on siis taas luvassa neljän päivän ajan kesäkuun puolivälissä. Odotan innolla pääseväni maistamaan Hellan & Huoneen roskakalakrokettia, Askin legendaarista metsää eli sienirisottoa, Sinnen BBQ-kanaa ja Grönin kuusenkerkkäistä jälkiruokaa. Ja noh, kaikkia muitakin annoksia. Tänä vuonna jokaikisen annoksen maistelutavoite vaikeutuu hieman nimikkoannosten kasvattaessa ruokalajien määrän yhteensä 39:een, mutta eiköhän tästäkin haasteesta selvitä voittajina.

Perjantaina vierailimme Vaimomatskuu-blogin Juulian kanssa Kirkkonummella Bistro O Matissa, joka tarjoilee Taste of Helsingissä mm. uuden version muutaman vuoden takaisesta kulttimaineeseen nousseesta haukiburgerista. Bistro O Matin keikasta luvassa vielä oma postauksensa ensi viikolla.

***

TASTE OF HELSINKI
16.-19.6.2016

osta liput Tiketistä

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *