36 päivää Taste of Helsinkiin

Demon Tommi Tuominen ja Barry MacNamara
Demon Tommi Tuominen ja Barry MacNamara

Aika kuluu kuin siivillä, ainakin jos kysytään irlantilaisherra Barry McNamaralta, Taste of Helsingin isältä. Vastahan vietimme pohjoismaiden ensimmäistä gourmet-festaria ja nyt, 36 päivää ennen hoo-hetkeä, joukkio toimittajia on kutsuttu Taste of Helsinki -safarille – kolmen ravintolan maistelukierrokselle, jossa paljastetaan tulevan festarin menu jo ennakkoon. Alkuruoka Demossa, pääruoka Gaijinissa ja jälkkäri Toscaninissa, olen huonompiakin aamupaloja joskus nauttinut.

Tämän vuoden Taste of Helsingissä on edustettuina kaksitoista kovaa: Aito, Ask, Bistro O Mat, C, Demo, Gaijin, Juuri, Luomo, Muru, Olo, Smör ja Toscanini. Kaikki ravintolat tarjoilevat kolmen ruokalajin maistelumenun ja annosten hinnat ovat 4-6 €.

Demon savusiikabrandade - festareiden paras annos?
Demon savusiikabrandade – festareiden paras annos?

 

Gaijinin possutikut
Gaijinin possutikut

 

Toscaninin klassikkotirre
Toscaninin klassikkotirre

 

 

Maisteltujen annosten perusteella on syytä odottaa jälleen poskettoman herkullista ruokafestivaalia. Demon savusiikabrandade (kuva 1) fenkolinäkkileivällä on paitsi kaunis, myös mainion makuinen. Gaijin lähtee täyttämään Farangin jättämää aukkoa pork belly yakiniku -annoksella (kuva 2), joka on lähes sisarravintolansa karkkiporsaan veroinen possuherkku. Yksi viime vuoden suosikkijälkkäreistä, Toscaninin tiramisu (kuva 3), on tarjolla tänäkin kesänä. Lisäksi menuissa on hyvin edustettuna muun muassa villisika ja raparperi. Valinnanvaikeus ruokakojujen äärellä on melkolailla taattu.

Lisäinfoa tapahtumasta Taste of Helsingin -nettisivuilta ja liput Tiketistä. Nähdään kesäkuussa Kansalaistorin puistossa!

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *