NIIN HYVÄ PASSIO

22/02/2015

Meillähän on sellainen tapa tässä ollut jo muutaman kuukauden ajan parin ihanaisen bloggaajakollegan kanssa, että käydään aina kerran kuussa kimpassa jossain kivassa ravintolassa syömässä ja juomassa. Marraskuussa vierailimme Helsingin Sinnessä ja joulukuussa Mercatissa (joka muuten kuulemma muuttaa lähemmäs keskustaa, Korkeavuorenkadulle remontoidaan nimittäin paraikaa uutta meksikolaiskuppilaa).

Passio keittiö & baari / Hannan soppa

Passio keittiö & baari / Hannan soppa

Tammikuun starttasimme Kalevankadun Passiossa, joka olikin minulle täysin uusi tuttavuus. Kovasti kehuja olin ravintolasta kuullut etukäteen, joten osasin odottaa taidolla valmistettua ruokaa ja ystävällistä palvelua.

Passion taustalla ovat ravintoloitsija ja olutmestari Jussi Hukkanen sekä keittiömestari Jesse Vottonen. Viime vuoden keväällä avattu ravintola panostaa skandinaavisiin makuihin, ja vaikka ruoka on selkeästi fine diningiin kallellaan, niin annoskoot ovat kuitenkin rehtejä ja turha kikkailu on minimissään. Keittiössä luotetaan lähituottajiin ja salin puolella oluet nostetaan arvoonsa ruokajuomana.

Ravintolassa on tarjolla 3 tai 5 ruokalajin menut, joiden sisällön saa halutessaan kuulla ennen ruokailua. Me luotimme keittiön osaamiseen ja pidimme valitsemamme 3 ruokalajin menun yllätyksenä. Erikoisruokavaliot, yksi gluteeniton ja meikäläisen raskausrajoitteet, otettiin hienosti huomioon läpi illan.

keittiön tervehdys, Passio / Hannan soppa

keittiön tervehdys, Passio / Hannan soppa

Keittiö lähestyi meitä alkuun maukkailla ja varsin kookkailla tervehdyksillä. Muu jengi nautti peurasta tehtyä carpacciota lantun kera, minä sain suussa sulavaa ja silkkisen sileää siikamoussea. Puhtaita ja kauniita makuja – rima oli asetettu illallisen suhteen korkealle.

alkuruoka, Passio / Hannan soppa

alkuruoka, Passio / Hannan soppa

Varsinainen alkuruoka oli söpö kuin karkki. Vauvamahattomat seuralaiseni saivat syödäkseen silakkarullan sisään taiottua siikatartaria punasipulisorbetin ja briossin kera. Kieltämättä pienoinen annoskateus meinasi iskeä omaa pestoista munajuustoannostani syödessä, vaikka sekin oli tositosi hyvää.

pääruoka, Passio / Hannan soppa

pääruoka, Passio / Hannan soppa

Pääruokana tarjoiltiin naudan marmorifilettä klassisesti bearnaise-kastikkeen ja juuresten kera. Oma piffini oli (tarkoituksella) aavistuksen muiden lihoja kypsempää, muttei missään nimessä kuivaa. Annos oli oivallinen osoitus siitä, miten pyörää ei tosiaakaan tarvitse keksiä uudestaan – huolellisesti kypsennetty ja suolattu liha lisukkeineen oli loppujen lopuksi mielestäni menun vahvin lenkki.

esijälkiruoka, Passio / Hannan soppa

jälkiruoka, Passio / Hannan soppa

Ennen varsinaista jälkiruokaa herkuttelimme mehevällä sitruunakakulla ja ylellisellä samppanjavaahdolla. Menun päättänyt vadelmapannacotta praliinijäätelön kanssa noudatteli jo tutuksi tullutta linjaa: selkeitä makuja ja yllättäviä, mutta harkitun erilaisia suutuntumia.

Passio oli kertakaikkisen positiivinen kokemus ja suosittelen ravintolaa lämmöllä. Kolmen ruokalajin menu väliruokineen (49 €) oli tasapainoinen ja herkullinen kokonaisuus, eikä nälkä todellakaan jäänyt.

Lue myös Tiskivuoren emännän ja Avaruusasema-blogin raportit illasta.

***

PASSIO KEITTIÖ & BAARI

Kalevankatu 13, Helsinki