Halikarnas ja uudet kamuset // SYÖ!

04/02/2014

Yksi parhaista ruokabloggaamisen sivuilmiöistä on ne huipputyypit, joihin olen tämän harrastuksen myötä saanut kunnian tutustua. Viime tiistaina raahasin vatsataudista toipuneen olemukseni turkkilaiseen ravintola Halikarnakseen, jonka buffasta olin kuullut monia ylistyslausuntoja, mutta jossa en koskaan aiemmin ollut käynyt. Viiskulma -blogin Ulla oli nimittäin kutsunut minut ja 52 Weeks of Deliciousness -blogin Annemin SYÖ!mään ja tekemään toisiimme tuttavuutta.

City-lehden legendaariset syömäviikot järjestetään tästä lähtien kolmesti vuodesti ja ovat kyllä asian ytimessä: ankeaan tammikuuhun kaipaa tosiaankin herkkua safkaa mieltä ylevöittämään! Säkin ehdit vielä kympin safkoille, SYÖ!-viikot päättyvät tämän viikon torstaina. Tsekkaa mukana olevat ravintolat Cityn sivuilta, homma on levinnyt pääkaupunkiseudulta myös Porvooseen, Turkuun ja Tampereelle.

Halikarnas / Hannan soppa

Uusiin tyyppeihin on parasta tutustua juurikin ruoan äärellä, varsinkin jos se on jokaiselle osapuolelle yhtä suuri intohimo ja innostumisen lähde. Ei mennyt kauaakaan, kun jo turisimme keskenämme kuin vanhat ystävykset ja aika riensi kuin hirvi.

Halikarnas / Hannan soppa

Halikarnas / Hannan soppa

 

Talo tarjosi meille alkuun lautasellisen turkkilaisia mezejä. Kympin annoksista valitsimme Ullan kanssa lihapullat, jotka olivat vallan maukkaita vaikkakin joku the juttu annoksesta jäi uupumaan. Jälkkärikin kuului diiliin ja Annemin baklava herätti pienoista annoskateutta gluteenia karttavissa pöytätovereissa, mutta hyvä turkkilainen tee lievitti harmia. Se Halikarnaksen buffa on kyllä mentävä kokemaan, sen verran Istanbul-kaipuuta ravintolavisiitti ja tuvan täyttänyt turkkilainen puheensorina aiheutti.

Kiitos Ulla, Annemi ja ruokailun sponssannut City – ootte kaikki upeita!

 

Syömäseurani raportit löytyvät leidien blogeista, käy kurkkaamassa!
Viiskulma: Ruokablogaaja – parasta seuraa ikinä
52 Weeks of Deliciousness: SYÖ!-viikot 24.1.-6.2.2014

 ***

HALIKARNAS, Ruoholahdenkatu 18, Helsinki