RANNAHOTELL, PÄRNU

26/06/2017

Rannahotell Pärnu / Hannan soppa

Kaupallinen yhteistyö: Ikaalisten Matkatoimisto

Piipahdimme pikaisesti Pärnussa kesäkuun alussa. Lauttamatkat ja hotellin tarjosi Ikaalisten Matkatoimisto, joka järjestää Pärnun matkojen lisäksi reissuja myös muualle Viroon. Muut kulut maksoimme omasta pussistamme. Valitsimme hotelliksemme upean 30-luvulla funkkistyyliin rakennetun Rannahotellin, jolla on hyvä sijainti meren rannalla noin kilometrin päässä Pärnun keskustasta. Lähdimme reissuun omalla autolla ja hotellille oli hyvät opasteet (kunhan ensin selvisimme navigaattorimme sekoilusta) ja pihalla ilmaista parkkitilaa.

Rannahotell on remontoitu viime kesänä ja se teki meihin lähtemättömän vaikutuksen. Palvelu oli ystävällistä – ja myös ripeää Hugon lukittua itsensä vessaan heti huoneeseen päästyämme..

Meillä oli perhehuone puistonäkymällä. Huoneessa oli siis iso parisänky ja levitettävä sohva sekä paljon säilytystilaa ja mukavan kokoinen kylppäri. Emme ihan hirveästi viettäneet aikaa hotellilla, mutta ehdimme kuitenkin pari kertaa piipahtamaan leikkihuoneessa, josta löytyi paljon ihmeteltävää. Hotellin läheisyydessä on myös hauska iso leikkipuisto, jossa suurin osa vempeleistä on kuitenkin vähän isommille lapsille tarkoitettuja. Hotelli oli varsin lapsiystävällinen, mutta sopisi mainiosti myös romanttiselle parisuhdereissulle.

Rannahotell Pärnu / Hannan soppa Rannahotell Pärnu / Hannan soppa

Parasta Rannahotellissa oli kuitenkin sen aamiainen. Kauniin ja valoisan ravintolasalin perälle oli katettu monenmoista herkkua, aina puurosta sekä leivistä ja leivänpäällisistä superhyvään pekoniin ja paikallisiin makkaroihin. Varsinkin leivänpäälliset tekivät vaikutuksen, tarjolla oli mm. virolaista savujuustoa, pikkelöityjä sieniä, aitoja suolakurkkuja ja erilaisia kaloja. Gluteenittomat leivät olivat myös hyviä ja puuroa löytyi sekä maitoon että veteen keitettynä. Aamiaiseen kuului myös kuohuviini, lasillinen toi kyllä ihanasti juhlantuntua. Kahvia sai sekä termarista että kahvikoneesta ja se oli myös erinomaista. Kahvikone tuntui tosin temppuilevan jatkuvasti, mutta henkilökunta sai sen aina nopeasti taas toimintakuntoon.

Rannahotell Pärnu / Hannan soppa

Kiinnitin huomion aamupalalla myös kauniisiin astioihin sekä henkilökunnan sieviin asuihin. Rannahotellissa ollaan totisesti panostettu myös yksityiskohtiin, minkä vuoksi majoituselämys on ainutlaatuinen. Hotellin ravintolan a la carte -listakin kuulosti hyvältä, mutta tällä reissulla emme päätyneet hotellille illalliselle. Kahvit sen sijaan nautimme loungessa lasten nukkuessa rattaissa päiväunia.

Ihastuimme Pärnuun ja Ikaalisten Matkatoimiston palveluun niin kovin, että varasin juuri uuden pikkureissun isäni 70-vuotisjuhlien kunniaksi. Heinäkuun alussa suuntaamme siis takaisin tuonne kauniiseen rantakaupunkiin kymmenhenkisellä porukalla. Rannahotelliin emme tosin köörimme kanssa enää mahtuneet, joten majoitumme yhdessä Pärnun useasta kylpylähotelleista. Toivottavasti tällä kertaa pääsemme nauttimaan myös biitsielämästä!

Rannahotell Pärnu / Hannan soppa

RANNAHOTELL

Ranna puiestee 5, Pärnu, Viro

 

PS. Lisää Pärnu-vinkkejä kerään Pärnu-tägin alle, stay tuned.