ÄIDIN KAHVITAUKO – EXPECTATIONS VS. REALITY

31/07/2017

Moccamaster Cup-one / Hannan soppa


Kaupallinen yhteistyö: Moccamaster

Moccamaster Cup-one / Hannan soppa

Rakastan hyvää kahvia. Elämääni ennen lapsia kuului espressokoneen pihinä kahviloiden lisäksi myös kotona. Kannoimme espressokoneemme varastoon muistaakseni samana päivänä, kun toimme lapset synnäriltä kotiin. Sen paikalle nostettiin uuden karhea Moccamaster eikä paluuta entiseen ole ollut. Se on helppokäyttöinen, tyylikäs ja ennen kaikkea nopea, mikä on ollut ehkäpä tärkein seikka varsinkin kaksosten vauvavuotena (kahvia koneeseen ja sassiin!). Moccamasterin tyytyväisenä asiakkaana lähdin mielelläni mukaan heidän kampanjaansa, jossa pääsin tutustumaan Cup-one-laitteeseen.

Moccamaster Cup-one / Hannan soppa

Cup-one valmistaa nimensä mukaisesti yhden kupin suodatinkahvia. Olen usein päivisin yksin lasten kanssa miehen ollessa töissä ja keitän aamukahvin lisäksi kupposen kahvia lasten mentyä päiväunille. Huonojen yöunien jälkeen keitän kahvit myös ennen lasten päiväunia sekä niiden jälkeen. Cup-one on erinomainen vaihtoehto suosioon nousseille kapselikoneille, sillä kupillisen hinta on edullisempi ja jätettä syntyy vähemmän – se on lisäksi kokonaan biojätettä. Laite edustaa tuttua Moccamasterin laatua ja tyylikkyyttä. Cup-onet valmistetaan käsityönä Hollannissa ja niille myönnetään automaattisesti viiden vuoden runkotakuu (laitteen rekisteröimällä laatutakuu nousee kymmeneen vuoteen).

Jaakkokin on tykästynyt Cup-oneen ja keittää usein kahvit työmatkalle suoraan Keep Cupiin.

Moccamaster Cup-one / Hannan soppa

Moccamaster Cup-one / Hannan soppa

Pidän sekä tumma- että vaaleapaahtoisesta kahvista ja mielelläni aina testaan uusia kahvilaatuja. Ostamme kahvin aina papuina ja jauhamme ne juuri ennen käyttöä. Tässä pieni muistilista hyvän suodatinkahvin valmistukseen Cup-one laitteella:

✖️ Kaada vesisäiliöön raikasta vettä merkkiviivaan asti. Käytä erillistä vesikannua, jotta keittimeen ei pääse kahvirasvaa.

✖️ Mittaa suodatinsuppiloon kaksi tasaista mitallista (Moccamasterin oma mittalusikka) suodatinjauhettua kahvia (20 g).

✖️ Laita laite päälle. Kahvi on valmista vajaassa viidessä minuutissa. Laite menee automaattisesti pois päältä, kun vesisäiliö on tyhjä.

✖️ Puhdista suodatinsuppilo jokaisen käytön jälkeen kuumalla vedellä ja tarvittaessa laitteen mukana tulevalla pienellä harjalla.

Moccamaster Cup-one / Hannan soppa

Mieluiten juon kahvini sohvannurkassa lasten leikkiessä kiltisti sivummalla. Totuus on kuitenkin se, että he harvoin leikkivät kiltisti sivummalla paria minuuttia pidempään. Sen sijaan he hyppivät päälläni, tunkevat sormiaan kahvikuppiini ja hakkaavat toisiaan päähän junaradan pätkillä. Ylempi kuva on siis lavastettu ja lapset lahjottu rusinoilla olemaan sovussa edes hetken. Kahvihetkifantasiat harvoin toteutuvat tosielämässä pikkulapsiperheissä.

Onneksi on keksitty päiväunet. Kun tyypit treffaavat nukkumattia, voi äiti hiippailla pakastimelle, syödä mielinmäärin jätskipuikkoja ja juoda kahvia rauhassa. Näissä mokkajätskipuikoissa maistuu kahvi. Ne on maidottomia ja helposti myös vegaanisia. Niiden kanssa tarjoiltuna kahvikupponen maistuu vielä tavallistakin paremmalta.

PS. Sinullakin on mahdollisuus päästä testaamaan Moccamaster Cup-one laitetta. Hae mukaan testiryhmään 6.8. mennessä ja voit saada laitteen itsellesi!

PPS. Nämä mehujäät ovat viimeinen luomukseni heittämääni #mehujäähaasteeseen. Koostan blogikamusten jätskipuikkoresepteistä postauksen elokuun alussa, inkkarikesää odotellessa!

mokka jätskipuikot / Hannan soppa

MOKKAJÄTSKIPUIKOT

Maidottomat mokkajätskipuikot syntyvät kookoskermasta. 

Monelle? 6 kpl

Raaka-aineet

 • 1/2 dl chia-siemeniä
 • 3 dl kookoskermaa
 • 2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
 • ½ dl vahvaa kahvia
 • 3 rkl hunajaa tai esim. kookossiirappia
 • hyppysellinen vaniljajauhetta
 • n. 30 + 50 g tummaa suklaata sulatettuna
 • 4 tuoretta taatelia
 • kaakaonibsejä

Valmistusohjeet

 1. Mittaa blenderiin chia-siemenet ja kookoskerma. Anna chia-siementen geeliytyä noin 10 minuutin ajan. Lisää blenderiin kaakaojauhe, kahvi, hunaja, vaniljajauhe, 30 g sulatettua suklaata ja taatelit (muista poistaa kivet). Aja massa sileäksi.

 2. Lusikoi massa kuuteen mehujäämuottiin, ripottele pinnalle hieman kaakaonibsejä ja laita tikut paikalleen. Pakasta vähintään neljä tuntia.

 3. Irrota mokkajätskipuikot muotista lämpimän veden avulla ja dippaa päät sulaan suklaaseen (tai käytä lusikkaa apuna). Tarjoile heti tai siirrä takaisin pakastimeen.

Kaupallinen yhteistyö: Moccamaster

 

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!