FROZEN YOGHURT

Olen täysin samaa mieltä erään ystäväni kanssa, jonka mukaan syksy ei ole vielä tullut, vaan loppukesä alkanut. Hän laulaa lurauttaa spontaanisti ja täysiä sitä Mamban suhteellisen kulunutta vielä on kesää jäljellä-renkutusta, jos joku erehtyy kuuloetäisyydellä puhumaankaan syksystä.

frozen yoghurt / Hannan soppa

Näihin loppukesän päiviin sopii täydellisesti frozen yoghurt – jäädytetty jogurtti, jolle en keksinyt minkäänlaista järkevää suomennosta vaikka kuinka asiaa pähkäilin. Tuoreiden mansikoiden sijaan voit käyttää tähän reseptiin myös mainiosti pakastettuja yksilöitä. Ja sitäpaitsi on tämä suurta herkkua sitten syksylläkin. Villasukat vaan jalkaan ja fro-yoa naamariin!

Frozen yoghurtissa on yksi huono puoli. On nimittäin todellista kidutusta odotella jogurttiherkun sulamista täydelliseen olomuotoon.. Mutta lupaan, kärsivällinen odotus palkitaan!

frozen yoghurt / Hannan soppa

MANSIKKAINEN FROZEN YOGHURT

*

140 g mansikoita

½ prk (n. 200 g) kondensoitua maitoa

5 dl Arla Luomu maustamatonta jogurttia

 

Leikkaa pikkupalasiksi noin puolet mansikoista, aja survokseksi loput sauvasekoittimella tai blenderissä.

Sekoita mansikkasurvokseen kondensoitu maito ja jogurtti. Kääntele sekaan mansikkapalaset.

Kaavi seos sopivan kokoiseen rasiaan, peitä kannella tai kelmulla ja laita pakastimeen. Pakasta vähintään viiden tunnin ajan. Ota fro-yo huoneenlämpöön pehmenemään 15-30 minuuttia ennen tarjoamista.

***

Yhteistyössä Arla

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *