RAVINTOLA SOUTHPARK / HELLA GOOD FOOD AND CALI VIBES

_c_ravintola_southpark.jpg

southpark interior

southpark guys

Eipä arvanneet arvon ravintolakerholaiset Southparkiin astuessaan, että luvassa on aivan – anteeksi kiroiluni, mutta tässä se on nyt kertakaikkiaan paikallaan – perkeleen hyvä illallinen. Typötyhjä ravintolasali hieman epäilytti, mutta saimmepahan ainakin henkilökunnan täyden huomion. Ja hyvää huolta meistä pidettiinkin. Kerrottakoon tässä vaiheessa, että Southpark kutsui kerhomme paikalle ja tarjosi illallisen. Huomenna menen testaamaan ravintolan omalla rahalla, niin hyvän vaikutuksen sen teki!

Ravintolakerho 2.0 oli paikalla lähes täysilukuisena yhden uuden jäsenen kera! Mukana siis Tiskivuoren emäntä -Heidi, Lauran tähden Laura, Avaruusaseman Tia ja Mikko sekä Suusta suuhun -blogin Alisa.

ravintolakerho 2.0 / Hannan soppa

Southpark restaurant / Hannan soppa

Acapulco prawns, SOuthpar / Hannan soppa

Nem Nuong, Southpark / Hannan soppa

Southpark tarjosi meille läpileikkauksen ruokalistaltaan, jonka yhdistävänä tekijänä on California. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että ruokalistalla voi olla lähes mitä vaan, sillä californialainen ruokascene on hyvin moniulotteinen. Keittiössä häärää lauma eri maista ja kulttuureista tulleita kokkeja, joista jokainen on antanut oman panoksensa menuun.

Niinpä illallinen aloitettiin törkeän hyvillä acapulco katkaravuilla, joiden meksikolaishenkinen ja juuri sopivan tulinen liemi teki vaikutuksen. Meksikosta siirryttiin ihan luontevasti Vietnamiin: seuraava annos oli nem nuong, eli possuvarras kurkku-minttusalaatilla. Ihanan paljon makua eikä chilin kanssa oltu säästelty.

beef tartar, Southpark / Hannan soppa

Eve, Southpark / Hannan soppa

Ehdottomaksi suosikikseni nousi härkä tartar, joka oli paras koskaan Suomessa syömäni. Käsin jauhettu liha oli ensiluokkaista ja sen kanssa tarjoiltiin keltuaishilloa ja Charles Smithin Eve Chardonnayta. Enpä olisi itse keksinyt yhdistää valkkaria raa’alle lihalle, mutta toimi järjettömän hyvin. Muutenkin viiniparitukset olivat onnistuneita läpi illallisen.

Cali salmon, Southpark / Hannan soppa

pork cheek, Southpark / Hannan soppa

Pääruoista pääsimme maistamaan cali salmonia ja yybermureaa possunposkea waldorfinsalaatin ja selleripyreen kera. Lohiannos oli eräänlainen uudelleen rakennettu california roll: sushiriisiä, avokadoa, kurkkua ja merilevää sekä täydellisen mediumiksi jätetty lohi. Annos oli hyvä, mutta ehkä hieman yllätyksetön kuitenkin ja olisi kaivannut enemmän suolaa. Iberico-possun poski oli saanut hautua uunissa tuntikausia ja liha suli suuhun. Ihanan raikasta salaattia olisi voinut olla lautasella hieman enemmänkin, se tasapainotti muuten tuhtia annosta mukavasti.

raspberry & vanilla, Southpark / Hannan soppa

Ennen jälkkäriä sulattelimme tovin ja hetken jo tuntui, ettei mitään jälkkäriä jaksaisikaan. Se tunne meni kyllä ohi ensilusikallisella vaniljaista kakkua ja vadelmasorbettia, lopulta olisin voinut nuolla lautasen.

Southparkin vahvuutena on tasaisen laadukas linja läpi menun, missään kohtaan ei kompastella. Hinta-laatusuhde vaikuttaa verrattomalta, tulen sitten huomenna illalla korjaamaan, mikäli jotain urputettavaa sattuisi löytymään. Toivottavasti jengi löytäisi ravintolaan myös illalla, tunnelmallinen miljöö on kuin suoraan Tukholmasta tai Köpiksestä. Ja nuo lautaset! Vanha Arabia toimii vaan aina.

***

RAVINTOLA SOUTHPARK

Bulevardi 40 (Sinebrychoffin puisto), Helsinki

 

Illallisen tarjosi Southpark

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

3 Comments

    1. Kiitti vinkistä! Tästä paikasta en ole ikinä kuullutkaan.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *