Södermalmin kahvilat

08/01/2014

Hanna / Hannan soppa

Jaakko / Hannan soppa

Taannoisella Tuholman reissullamme paitsi söimme hyvin, niin myös joimme hyvin – eritoten kahvia. Rakkaan naapurimaamme pääkaupungissa on huima määrä toinen toistaan parempia kahviloita, joissa tarjoillaan huolellisesti ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti valmistettuja erikoiskahveja. Keskityimme lähinnä asuinkaupunginosamme Södermalmin kahvilatarjontaan, joten nappaa tästä vinkit sinne suuntaessasi.

Aiemmin hehkuttamaani Cafe Stringiä ei tässä postauksessa esitellä, paikan pisteet nimittäin laskivat kuin lehmän häntä valmiista siirapista tehdyn ”chailatten” myötä. Jäi juomatta.

Johan & Nyström, Tukholma / Hannan soppa

 

Johan & Nyström, Tukholma / Hannan soppa

 

Johan & Nyström, Stockholm / Hannan soppa

Helsingin kahvilasuosikkini Johan & Nyströmin isoveli löytyy Tukholman Södermalmilta (Swedenborgsgatan 7). Nautimme värikkäästi sisustetussa kahvilassa tulopäivän aamukahvit ja kanelipullat. J&N:ltä löytyy oman paahtimon kahvien lisäksi laaja valikoima teetä sekä kahvi- ja teelaitteistoa, ihan niinkuin omasta Kanavarannan kahvilastammekin.

Mogen & Grus Stockholm / Hannan soppa

Mogen & Grus Kaffebar (Kocksgatan 19) oli  kovasti mieleemme – yksinkertaisen sisustuksen ja rennon palvelun lisäksi viehätti pirun hyvät espressot. Pikkuruisen paikan ovi kävi jatkuvasti jengin hakiessa take away -kahvejaan.

Muggen / Hannan soppa

 

Muggen / Hannan soppa

 

Muggen / Hannan soppa

Götgatan 24:ssä sijaitsevassa Muggenissa nautimme aamupalaa, joka oli hinta-laatusuhteeltaan vallan mainio. Valitsimme aamiaisbuffasta pari täytettyä sämpylää, pullan ja smoothien – kaikki oli hyvää, tuoretta, itse valmistettua. Hinta kahden laten kanssa noin 15 euroa. Viihtyisä Muggen on auki aamusta iltamyöhään ja tarjolla on myös lounasta ja päivällistä kahvilaherkkujen ja baaritarjonnan lisäksi.

Drop Coffee Stockholm / Hannan soppa

Ehdottomaksi suosikiksemme nousi paikallinen pienpaahtimo Drop Coffee (Wollmar Yxkullsgatan 10), jossa kahvi otetaan vähintäänkin tosissaan. Tyypit ovat osallistuneet jo useana vuonna Barista Cuppiin kahdesti sen voittaen. Joanna Almin ja Erik Rosendahlin hitaasti ja rakkaudella paahtama kahvi oli niin hyvää, että ostimme sitä kotiinkin. Drop Coffeen kahvia saa tällä hetkellä myös Freese Coffeesta Helsingistä, vinkvink!

Blooms Bageri / Hannan soppa

 

Blooms Stockholm / Hannan soppa

Lähtöpäivänä hengailimme pari tuntia Blooms Bagerissa (Sankt Paulsgatan 24) aamupalan ja nettisurffailun merkeissä. Paikan päällä leipomossa valmistetut sämpylät täytteineen olivat loistavia, samoin kanelipullat. Palvelu oli ystävällistä ja myös Bloomsin lounas on ilmeisen suosittu paikan täyttyessä ruokailijoista yhdentoista kieppeillä. Nappasimme matkaamme vielä patongin hyttipiknik mielessämme.

Lisävinkkejä Ruotsin kahviloihin kaipaavalle suosittelen sivustoa cafekartan.se, joka on Ruotsin suurin kahvila-arviosivusto.