ei mitään EMOilua

30/08/2013

V*itun emo, sä tääl vaan kirjottelet runoja ja kuuntelet My Chemical Romancee!

(Urbaani sanakirja: emo)

 

Tukka silmillä laahustelevan punkteinin lisäksi emo tarkoittaa poikinutta naaraseläintä, Espoon musiikkiopistoa, kaupunkeja Kanadassa, Irlannissa ja Papua-Uudessa-Guineassa sekä nyt myös gastrobaria entisissä Olon tiloissa Kasarmikadulla. Päädyttiin leipurinatsin kanssa vasta-avattuun Emoon illalliselle ihan sattuman kautta, Teurastamon Night Marketissa kun oli ruokakojuille meidän kärsivällisyyksillemme aivan liian pitkät jonot.

menu EMO / Hannan soppa

Otimme alkuun lasit kuohuvaa ja syvennyimme pähkäilemään menua. Mikään sairas nälkä ei vaivannut, mutta menu kuulosti liian hyvältä ja päädyimme valitsemaan kolme ruokaa ja lopulta vielä jälkkäritkin.

kurpitsalevite, EMO / Hannan soppa

Alkuun tuotiin palaneen makuista näkkäriä ja herkkua sienikräkkeriä. Talon leivän kanssa tarjoiltiin kurpitsalevitettä.

possu, EMO / Hannan soppa

Musta possu ja coleslaw oli hervottoman hyvää, samoin Aleksi kehui ensimmäisenä ruokalajina nauttimaansa rapukakkua.

etanaspeltti , EMO / Hannan soppa

viiriäinen, EMO / Hannan soppa

Viiriäinen oli myöskin vallan jees, mutta sen seurana tarjoiltu etanaspeltti vasta hyvää olikin. Sitä tänne ämpärillinen heti kiitos! Mitkään ylisanat eivät riitä, etanapuuro ai lav juu!

aleksi, EMO / Hannan soppa

sydämet, EMO / Hannan soppa

Sipuliraviolit ja kukonsydämet oli kumpaisenkin valinta vikaksi ruoaksi, eikä pieleen menty tässäkään. Tällaiselle sisäelinkammoiselle sydämiä oli ripoteltu lautaselle ehkä muutama liikaa, mutta ravioli oli ihanaa.

suklaa, EMO / Hannan soppa

suklaa, EMO / Hannan soppa

Jälkkäriaikeita meillä ei alunperin ollut, mutta loistava illallinen ja pari lasia viiniä sai meidät toisiin aatoksiin. Ja hyvä niin, sillä EMOn suklaa-kirsikka-annos oli yksi parhaista jälkkäreistä aikoihin. Loppuun vielä tilkkaset jallua ja voinette arvata, ettei ilta siihen päättynyt. Poistuimme vallan tyytyväisinä ja kumpainenkin kahdeksankymppiä köyhempinä naapurin viinibaariin ja siitä vielä kaljakuppilaan. Seuraavana päivänä kivisti hieman päätä.

Menkää EMOon. Syömään ja juomaan. Ja viihtymään. EMO on hyvä.

*

Gastrobar EMO, Kasarmikatu 44, Helsinki