ILLALLINEN UPEASSA CARELIASSA & EATHELSINKI ARVONTA

22/02/2018

ravintola Carelia / Hannan soppa

Yhteistyössä ravintola Carelia & EatFinland Helsinki

Jotenkin on päässyt käymään niin, etten ollut ikinä käynyt syömässä klassikkoravintola Careliassa. Monet ystäväni ovat sitä kehuneet maasta taivaisiin ja vihdoin muutama viikko sitten pääsin itse todistamaan ravintolan upeutta yhdessä bloggaajatoveri Pian kanssa.

ravintola carelia / Hannan soppa

Olin mukana tämän vuoden EatFinland Helsinki -kirjan taustajoukoissa kirjoittamalla ravintoloiden esittelyt ja Mannerheimintien varrella sijaitseva Carelia on yksi kirjan yhdestätoista helsinkiläisravintolasta. Kutsuin Lyhyenä hetkenä -blogista tunnetun sananiekan kanssani illallistamaan EatFinland -kirjan merkeissä. Postauksen lopusta löytyy myös arvonta, jossa voit voittaa kyseisen ravintolaopuksen itsellesi!

Alkuun nautimme lasilliset Carelian itse maahantuomaa Joseph Scharschin alsacelaista cremantia ja vaihdamme kuulumiset unohtaen kokonaan tutustua ruokalistaan. Tarjoilijan tullessa kolmatta kertaa kysymään tilaustamme, olemme jotakuinkin tehneet päätöksemme. Koska olen Careliassa ensimmäistä kertaa, päätän luottaa klassikoihin ja tilaan alkuruoaksi tartarin. Tämän perinteisempää tartaria saa hakea, laadukkaista raaka-aineista tehty raakapihvi katoaa parempiin suihin vauhdilla herkullisen Stefan Vetter Blaufränkisch 2012 punaviinin kyydittämänä. Myös talon juureen leivottu tattarileipä on ihanaa. Odotukseni loppuillalliselle kohoavat korkeuksiin.

ravintola carelia / Hannan soppa

Pääruoaksi otan sinisimpukoita merimiehen tapaan. Pia taas söi niitä alkuruoaksi ja päätyy nyt tilaamaan päivän kala-annoksen, puna-anturan ruskistetulla voilla aateloidun perunapyreen kanssa. Simpukat ovat ihania, ranskalaiset rapeita ja annokselle paritettu Sancerren alueen valkoviini jumalaista. Pääsen niin harvoin nykyään nauttimaan ravintolaillallisista ilman kulman takana odottavaa autoa, että iloitsen sommelierin taidokkaasti valitsemista viineistä entistäkin enemmän. Pia huokailee puna-anturansa äärellä ja nautimme ravintolassa vallitsevasta rauhallisesta tunnelmasta kaikilla aisteilla. Juttu luistaa ja pian huomaamme, ettemme tosiaankaan ehdi enää kaavailemillemme after dinner -drinksuille ennen bussini lähtöä.

ravintola carelia / Hannan soppa

Jälkiruokavalinta oli kummallekin itsestään selvä. Olimme molemmat bonganneet paria päivää aiemmin Andalusian auringossa -blogin Arielan FB-päivityksestä Carelian tarte tatinin ja odottaneet sitä kuola valuen. Tuhti omenapiiras vuolukermajäätelön ja ranskalaisen Domaine Chatillonin makea olkiviini melkein tuovat kyyneleet silmiin. Herranjestas miten hyvää!

Illallinen Careliassa on ollut klassisten makujen ilotulitusta alusta loppuun ja ravintola kipuaa heittämällä lempiravintoloideni joukkoon. Piste iin päällä on ihastuttava palvelu. Vanhan apteekin miljöö saa unohtamaan, että nyt tosiaan ollaan Helsingissä eikä Pariisissa. Tänne haluan pian uudestaan!

Käy lukemassa myös Pian postaus illallisestamme hänen Lyhyenä hetkenä -blogistaan.

EatFinland Helsinki / Hannan soppa

ARVONTA!

EatFinland Helsinki -kirja esittelee 12 upeaa ravintolaa – 11 helsinkiläistä ja yhden porvoolaisen (kurkkaa lista ravintoloista kirjan nettisivuilta). Kun otat kirjan mukaan illalliselle, saatte yhden pääruoan ilmaiseksi, kun ruokailijoita on vähintään kaksi kappaletta. Arvon kaksi kappaletta kirjoja, toisen täällä blogissa ja toisen Instagramissa @soppahanna-tililläni.

Osallistut arvontaan kertomalla kommenttiboksiin ikimuistoisimmasta ravintolakokemuksestasi. Osallistumisaikaa on su 25.2.2018 klo 21:00 asti. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Ravintola Carelia / Hannan soppa

RAVINTOLA CARELIA

Mannerheimintie 56, Helsinki

*nettisivut*

// Illallisen tarjosi ravintola Carelia & EatFinland Helsinki

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

PS. Kaipaatko vinkkejä viikon ruokalistan laatimiseen? Kurkkaappa uusi postaussarjani – jaan joka viikko 7+1 oivaa reseptivinkkiä!

PPS. Kirjani KASVIS on ilmestynyt ja tilattavissa esim. Adlibriksestä*!

*affiliate-linkki

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

8 Comments

 1. Vastaa

  SiniSu

  Täytyy nyt vetää tällainen puoleksi Suomi-, puoleksi Ruotsi-kortti. Mahtavin illallinen ikinä oli Tukholman Farangissa. Oli uusi vuosi ja fiilis koko ravintolassa aivan mahtava, ja tietenkin upea ruoka kruunasi illan. Ikimuistoinen setti :)

 2. Vastaa

  MarjaKoo

  Mikkelin ravintola Holvi aikoinaan, ensin teatterielämys ja sen jälkeen syömään. Aivan huippu palvelu ja hulppeat tarjottavat.

 3. Vastaa

  Inksu

  Ikimuistoisinta oli, kun kävin Helsingin Farangissa vielä hieman yskän vaivaamana. Maistelumenun chiliannoksen kohdalla sain tietysti kauhean yskänpuuskan ja tarjoilija kysyi huolissaan, oliko ruoka liian tulista. Ei ollut, mutta todella maukas kokemus oli!

 4. Vastaa

  Suivi

  Opiskelijabudjetilla ei ole tullut liiemmin käytyä hienommissa ravintoloissa, mutta Farangissa Helsinkiin muuton juhlistaminen oli ikimuistoinen :) Täydellinen menu ja hyvä palvelu. Lopuksi miesystäväni tuskaili maksamisen kanssa kun laite kysyi haluaako antaa tippiä, mieheni sitten ajatteli että pakko kai se on kohteliaisuudesta laittaa 5 euroa. No, vasta seuraavana päivänä huomattiin kuitista, että hän oli antanut tippiä 5 senttiä :’D

 5. Vastaa

  Helsingin helmiä: Ravintola Carelia + EatFinland-arvonta! | Lyhyenä hetkenä

  […] ps. Kurkkaa myös millaisen jutun Hannan soppa -blogin Hanna illasta kirjoitti! […]

 6. Vastaa

  JennaO

  Niitä on paljon! Yksi oudoimmista ja sen kautta ikimuistoisimmista tapahtui Puolassa. Olimme eksyneet hyvin hämärännäköiselle kujalle, jossa hieman resuinen mies huitoi meitä luokseen ja kellariin ravintolaan. Paikalla ei ollut tavanomaisia kylttejä ravintolaan osoittaen eikä mikään muukaan vihjannut kellariin astumisen olevan millään tapaa järkevää. Jostain syystä (tällä hetkellä itsesuojeluvaisto itkee) astuimme kuitenkin alas ja voi mikä yllätys odottikaan! Edessä oli todella viihtyisä vanhaan kellariin rakennettu tunnelmallinen ravintola. Suurin osa asiakkaista oli pukeutunut parhaimpiinsa, eli ainakin paikallisten keskuudessa paikka taisi olla tunnettu :D Ruoka oli niin jumalaisen hyvää ja viini istui siihen täydellisesti, ettei mikään ravintolakokemus ole peittänyt sitä. Ulkomuoto voi todella pettää, pitäisi uskaliaammin mennä kokeilemaan niitä ei niin houkuttavia ravintoloita myös.

  Carelia on vielä kokeilematta, mutta innolla odotan, että ehditään miehen kanssa sinne illallistamaan. Niin paljon hyvää ollaan paikasta kuultu!

 7. Vastaa

  Nti Papu

  En ymmärrä miten tuo Carelia on itseltäni vieläkin kokematta. Tuo uniikki miljöö, ja nuo safkat houkuttelevat suuresti mutta miten sitä aina jotenkin unohtaa tuon olemassaolon! Kiitos taas muistutuksesta :D Toivon ja tiedän että se ikimuistoisin ravintolakokemus on vielä edessäpäin :)

 8. Vastaa

  Anna

  pienessä tunnelmallisessa ravintolassa avomiehen kanssa baaritiskillä nautitut herkulliset annokset jälkkäreineen, jotka veivät kielen mennessään – mutta ennenkaikkea paikan tunnelma ja mukava palvelu jäivät mieleen :-)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *