THERE’S A NEW COCK IN TOWN

The Cock / Hannan soppa

The Cock. Siitä puhuu nyt kaikki.

The Cock / Hannan soppa

The Cock / Hannan soppa

The Cock / Hannan soppa

The Cock on ravintolavisionääri Richard McCormickin ja entisen ruokakulttuuristrategi Ville Relanderin uusi ravintola Kasarmitorin laidalla. Kyseessä on yybertrendikäs kahden kerroksen rafla, josta saa aamiaista, lounasta ja illallista.

Kokoonnuimme testaamaan sosiaalisen median valloittanutta mestaa ravintolakerhoporukallamme kuun alussa. Tällä kertaa vahvuudessa mukana olivat meikäläisten lisäksi Tiskivuoren emäntä Heidi, Lauran tähti -blogin Laura, Avaruusaseman Tia & Mikko ja oma hölösuumme WTD-Nata.

Valoisan yläkerran sijaan meidät ohjattiin kellariin, jossa oli toki tunnelmaa, mutta myös huomattavasti ankeammat olosuhteet ruokabloggareiden kameroiden heiluttelua ajatellen. Asiakaspaikkoja The Cockissa näyttäisi olevan hurja määrä ja tilaa löytyy myös isommille seurueille.

Chicken wings & Broccoli tempura, The Cock / Hannan soppa

Oysters, The Cock / Hannan soppa

Nata WTD, The Cock / Hannan soppa

The Cockin ruokalista on napakan lyhyt. Löytyy muutama alkuruoka ja pari suhteellisen klassista pääruokaa. Jälkkäriksi on yksi vaihtoehto: yläkerran pingispöydälle kasattu jälkkäribuffa. Elämystä ei ole pilattu hinnalla, vaan esimerkiksi osterit ovat kaksi euroa kappale ja pääruoat kahdenkympin pintaan.

Otimme Jaakon kanssa alkuun jo suunnilleen legendaarisen maineen keränneitä chicken wingsejä sekä parsakaalitempuraa. Siivet olivat kertakaikkisen maukkaita, vaikkakin kastikkeen kanssa oli keittiön puolella vähän kitsasteltu. Tempura olisi toiminut, mikäli parsakaalit eivät olisi olleet överikypsiä, niiden kanssa tarjoiltu limemajoneesi oli vallan mainiota.

Seuralaisemme nautiskelivat niitä kahden euron ostereita, joita minäkin aion palata herkuttelemaan kunhan nämä yhden osterit olen vatsastani maailmaan pusannut.

Vongole pasta, The Cock / Hannan soppa

Steak frites, The Cock / Hannan soppa

Tartar, The Cock / Hannan soppa

Oma pääruokavalintani oli melko iisi, hietasimpukoita kun ravintoloiden listoilla näkee niin harvoin. Lisäksi Heidi kehui pasta-annosta maasta taivaisiin ja valitsi sen itsekin jo toistamiseen. Jaakko otti klassisen pihvin ranskalaisilla ja tilattiinpa pöytäämme yksi tartar-pihvikin, jonka Laura ja Nata jakoivat keskenään.

Pasta vongolessa ei oltu suolan kanssa pihistelty, sitä oli hurahtanut ehkä jo pikkuisen liikaakin jopa meikäläisen varsin suolaiseen makuun. Muuten annos oli todella maukas ja simpukoita ihastuttavan paljon. Sitruunan raikkaus onneksi tasapainotti suolaisuutta. Itse pasta olisi saanut olla pikkuisen al dentempää. Omaan makuuni se vielä menetteli, mutta osa seurueesta haukkui tagliatellet ylikypsäksi mössöksi.

Jaakko kiitteli pihviannostaan, jossa oli hyvä suola ja täydellinen kypsyys. Ilmeisesti pastojen ylikypsyessä oli kuitenkin lihan annettu jäähtyä lautasella, kuumempaa se nimittäin olisi saanut olla.

Jälkkäripingpongpöytä kutsui tietenkin luokseen. Tarjonta oli vähän ankeaa: muutama lähes loppuun syöty kakku ja piirakka sekä vaniljaista vanukasta. Maut olivat kyllä kohdallaan, mutta hieman herkut olivat siinä huoneenlämmössä ehtineet kärsiä ja täyttövauhdin pitäisi olla muutenkin nopeampi – nyt seurueestamme pari tyyppiä kääntyi pöydän äärellä ympäri kun parhaat palat katosivat edellä jonottavien lautasille, eikä lisää herkkuja näkynyt tai kuulunut.

All in all The Cock on tervetullut lisä kaupunkimme ravintolatarjontaan ja uskon keittiönkin hiovan soundinsa ajan kanssa vielä paremmaksi. Hintakin oli ihan passeli: kahden hengen syömingit ja juomingit tekivät yhteensä noin satasen. Tarjoilu oli ihastuttavan rentoa – hobittitarjoilijaksi nimeämämme neitokainen taisi jopa osallistua pöytäseurueen vedonlyöntiin synnytykseni ajankohdasta..

The Cock / Hannan soppa

THE COCK

Fabianinkatu 17, Helsinki

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

6 Kommenttia

  1. Meillä on myös ”ravintopiiri” eli ystävä porukka, jonka käymme testaamassa hyviä ravintoloita. Tämä on seuraava kohteemme, mielenkiinnolla odotan!

  1. Kiitos visiitistänne Hanna! Hienoja kuvia, vaikka alakerran valaistuksemme ei niin bloggariystävällinen olekaan ;) Pahoittelut, ettei jälkkäripöytämme päässyt esittelemään parastaan juuri tuolla hetkellä. Ja onnea matkaan omien ”ostereidesi” kanssa!

   1. Kiitos teille :) Ehkäpä seuraavalla kerralla jälkkäribuffakin pääsee osoittamaan loistavuuttaan :)

  1. […] enemmän meidän makuumme, harmi ettei sinne voi pöytiä varata. Mukana tällä kertaa Hanna, Heidi, Laura ja […]

  1. […] mainitsin, ravintola on herättänyt paljon kiinnostusta. Blogiraportteja ovat julkaisseet ainakin Hannan soppa, Punavuori Gourmet ja Suolaa & hunajaa. Oman ravintolareissun jälkeen huomasin, että Hesarin […]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *