Suomalaista ruokakulttuuria edistämässä

Minulla oli kunnia yhtenä tämän vuoden kuukauden ruokabloggaajana osallistua Sre:n järjestämään blogimiittiin viime perjantaina. Paikalle pääsivät tulemaan myös Unelias kokki Anna, Kulinaarimuruja-blogin Jaana, Omenaminttu, Chez Jasu sekä joulukuun ruokablogin pitäjä, jota en uskalla vielä paljastaa.

Aloitimme illan Sundmansin viinikellarissa, jossa  nautimme kuohuvaa ja pieniä cocktail-paloja. Saimme myös ainutlaatuisen tilaisuuden tavata presidenttimme keittiömestarin Sirkka-Liisa Ruottisen, joka kertoi meille urastaan ja työstään omalla välittömällä tyylillään. Siinä vasta uratavoitetta kerrakseen!

Sre_tapaaminen_1

Viinikellarista siirryimme vastikään Huvilakadulle avattuun ravintola Chef & Sommelieriin. Portaat Luomuun -ohjelmassa heti ylimmälle tasolle päässyt ravintola on pieni ja tunnelmallinen, voin vain ihmetellä miten kaikki ne upeat luomukset sieltä pikkiriikkisestä keittiöstä nenäni eteen tulivat! Chef Sasu Laukkonen tarinoi meille ravintolan synnystä ja muun muassa tavarantoimittajistaan ja me foodiet intoilimme varsinkin suolasta ja voista. Sommelier Johan Borgar täytti lasejamme ja kertoili viineistä, jotka olivat pieniltä viinitiloilta ja kertakaikkisen mainioita.

Saimme syödäksemme viiden ruokalajin menun ja noin saman verran maistiaispalasia ja keittiön tervehdyksiä. Mieleeni etenkin jäivät karitsan munuaisista valmistettu lihapiirakkapallero sekä alkukalojen seurana tarjottu sileistä silein selleripyre. Jos nyt jotain pientä kritiikkiäkin antaa, niin pääruokakaritsassa olisi saanut olla enemmän suolaa sekä jälkiruoka (suklaata ja chaita) olisi omaan makuuni saanut olla edes hitusen makea.

Sre_tapaaminen_2

Sre_tapaaminen_3

Chef & Sommelier on äärettömän kiva ravintola, palvelu on rentoa mutta asiantuntevaa ja ruoka maistuu aidolle, vaikka melkoista piperrystä se asiaan kuuluen onkin. Voisin hyvin kuvitella meneväni tänne toistekin syömään, juhlapäivänä.

Oli ihana tavata blogistikollegoita, ilta oli mitä mainioin. Kiitos Sre, kiitos Sirkka-Liisa Ruottinen, kiitos Chef & Sommelier ja ennen kaikkea kiitos bloggarit!

Lisää kuvia löytyy hannan sopan Facebook-sivulta.

tsekkaa myös:

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

1 Comment

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *