LUNGI – STADIN PARAS LOUNAS?

04/10/2014

Lungi / Hannan soppa

Lungi on kyllä kingi. Ja vaikka tämän viikon jälkeen meidän huudien parhaan lounasravintolan tittelistä kamppaileekin Eiran Sandro, on yksi asia aivan varma: Lungista saa stadin parhaan lounasrisoton. Korkeavuorenkadun eteläpäässä sijaitseva ravintola on rento ja trendikäs kaiken kansan olohuone, jonne on mukava piipahtaa myös töiden jälkeen bisselle tai parille. Syksyn uutta a la carte -listaa en ole vielä ehtinyt testaamaan, mutta hyvältä sekin kuulostaa.

Vein yökylässä olleen pikkubroidin tyttöystävineen Lungiin lounaalle muutama viikko sitten. Parituntinen kirpparikierros oli saanut kaikkien masut kurnimaan ja halusin tarjota kyyhkyläisille vähän gourmeemman elämyksen, kuin mäkkäri tai lähipizzeria.

Lungin lounaallahan on aina viisi vaihtoehtoa, joista keiton ja ”kotiruoan” saa kauhoa itse noutopöydästä, muut tulevat keittiöstä. Salaatti, leipä ja kahvi kuuluvat myös hintaan. Ruoka on aina hyvää, mutta jos haluaa pelata varman päälle, kannattaa valita risotto. Se on aina ihan super-duperhyvää!

Tomaatti-chorizorisotto, Lungi / Hannan soppa

lounas, Lungi / Hannan soppa

Niinpä mä valitsin risottoa, joka oli tällä kertaa tomaattinen ja chorizoinen. Ja ei, ei tarvinnut pettyä. Vintage cheddar viimeisteli makunautinnon. Myös Emilia tykkäsi omastaan, vaikkakin pikkuisena pirpanana ei ihan kaikkea jaksanutkaan syödä. Broidi otti fiksuna suursyömärinä kaalikääryleet ja perunamuussin, mutta auttoi toki vielä tyhjentämään tyttöystävänsäkin lautasen. Maistoin käärylettä, tosi hyvää!

Kolmen hengen lounaat ja ruokajuomat (kaksi bisseä, yksi lasi talon punkkua) maksoivat noin 50 €. Varsin kelpo hinta laadukkaasta lounaasta. Jälkkäriksi sai vielä napata pikkuisia omenoita, kuinka hyvälle mielelle noin pienestä eleestä voikaan ihminen tulla.

Menkää Lungiin lounaalle. Ja muutenkin. Suosittelen!

Lungi / Hannan soppa

Lungi / Hannan soppa

LUNGI
Korkeavuorenkatu 2, Helsinki