KESÄMUISTOJA / RAVINTOLA SAAREN BRUNSSI

09/09/2014

ravintola Saari / Hannan soppa

ravintola Saari / Hannan soppa

ravintola Saari / Hannan soppa

Sattuipa niin, että voitin Cityn #exploresuomi-kisasta kahden hengen brunssilahjakortin Sirpalesaaressa sijaitsevaan ravintola Saareen. Vaikka ravintola sijaitsee kirjaimellisesti minuutin merimatkan päässä kotirannastani, en ollut koskaan siellä vieraillut. Onnenkantamoiseni myötä varasin sunnuntaibrunssin ja nappasin syömäseuraksi kaverini Annin. Sää oli tuona sunnuntaina hyvin arvaamaton, mantereen puolella vähän satelikin, mutta Saaren terassille porotti aurinko kahden synkän pilvireunaman välissä ja päätimme jäädä ruokailemaan ulos.

ravintola Saari / Hannan soppa

Ravintola Saari / Hannan soppa

Ja hyvä niin. Aurinko tosiaan helli sunnuntaibrunssailijoita ja Saaren terassille valui väkeä tasaiseen tahtiin. Otimme alkuun tarjoilijan suosittelemat alkumaljat, mustikkalikööriä ja kuivaa kuohuviiniä. Ruoan kanssa tilasimme lasilliset talon valkkaria. Meitä palvellut tarjoilija oli varsin ystävällinen herrasmies, mutta pihapiirissä pörräsi myös työhönsä selkeästi tympääntynyt leidi, joka mm. kaatoi toiset lasilliset tilatessamme viiniä laseihimme monta senttiä eroavat määrät.

ravintola Saari / Hannan soppa

Ruoka on tarjolla noutopöydissä. Alkuruokia oli laaja valikoima: erilaisia kaloja, salaatteja, leipiä ja levitteitä. Hyvää ja raikasta – ja kuten niin usein, oli Saarenkin brunssin alkuruokavalikoima aterian vahvin lenkki. Pääruoaksi oli tarjolla nieriää, yrttimakkaraa, ylikypsää kasvisgratiinia ja perunoita. Ei mitään ihmeellistä, mutta mukavaa vaihtelua monien brunssipaikkojen aamiaismaiselle muna-pekonimeiningille. Jälkkäripöytä käsitti kuivakakkuja, keksejä ja piirakoita, juustovalikoima oli omaperäisesti Valion Aura Goldia ja Mustaleimaa. Erityiskiitos kuitenkin gluteenittomana jälkkärivaihtoehtona tarjoillusta tervajäätelöstä – voi hyväjumala miten ihanaa!

_c_ravintola_saari.jpg

Sirpalesaari / Hannan soppa

Ravintola Saari on tunnelmallinen, kauniiden maisemien ympäröimä ravintola. Brunssin hintaan (29 euroa) lisätään vielä lauttamatkasta vitonen. Menisin tänne viettämään romanttista sunnuntaipäivää hyvässä seurassa silloin, kun ei kaipaa kaikkein gourmeinta särvintä. Sunnuntaibrunssi on tarjolla vielä kahtena sunnuntaina, 21.9.2014 asti.

PS. Nyt syksymmällä Saaressa voi nauttia myös ravuista, voisin kuvitella ravintolan tunnelman olevan kuin luotu pikku rapujuhlille!

Ravintola Saari
Sirpalesaari, Helsinki (yhteysvene Merisatamanrannasta)