Marry me Jack Yoss!

16/07/2012

Kun elämä potkii päähän ja mieli on kurja, on syytä suunnata ravintolaruokailemaan parhaan kaverin kanssa. Yksi viime aikojen kehnoimmista päivistä muuttui iloksi heti sampanjalasillisen jälkeen viime torstaina Yumessa, jonne olin saanut kutsun maistelemaan maailmalla mainetta niittäneen huippukokki Jack Yossin herkkuja. Vietimme raflassa reilut kolme tuntia ja eteemme kannettiin toinen toistaan mahtavampia makuja. Jack Yoss Experience on Yumessa tämän kuun loppuun. Menkää! Syökää! Juokaa! Nauttikaa!

 

Jack Yoss Experiencen parasta antia on ehdottomasti alkuruoat. Siikasashimi räjäytti mun tajunnan, Anni sen sijaan diggaili enemmän lohisashimista rapukeksillä. Japanilaisilla hot stoneilla kärtsäsimme järjettömän mureaa Ahvenanmaan karitsaa sekä marinoitua tofua, joka oli jopa parempaa kuin viime kesänä Indonesiassa. Kuumakivimeiningin kanssa hörpimme vihreällä teellä maustettua Iki-olutta, kuinka hyvää! Seuraavana vuorossa oli salaattia rapeasta possunkyljestä ja mustekalasta, possuribsejä sekä ihan järjettömiä rapu-maissi dumplingseja. Me like.

Tässä vaiheessa, voitte varmaan kuvitella, olimme jo aikas täynnä. Tarjoilijan kuningasidea olikin pitää pikkutauko, jonka jälkeen lasit täytettiin Montepulcianolla ja pöytään iskettiin kolme kulhollista pääruokia sekä jasmiiniriisiä. Oli indonesialaista karitsacurrya, tulista härkää stir fried sekä omaa suosikkiani hauki-kampasimpukka dumpligseja ja sinisimpukkaa keltaisessa curryssa. Pääruoat jäivät kyllä täydellisten alkuruokien varjoon, vaikkei ne mitenkään huonoja olleetkaan.

 

Jälkiruokiakin saimme kolmet kappaleet: suklaakakkua ja ananassorbettia, pistaasifinancieria ja lakritsijäätelöä sekä pannacottaa. Pistaasikakkuhässäkkä oli komian näköinen ja kokoinen, muttei maultaan ihmeellinen. Sen sijaan suklaakakkuannos oli ehkä paras jälkkäri koskaan, eikä pannacotassakaan valittamista ollut. Vielä espressot naamariin ja kotia kohti, kiitollisena Kämpille kutsusta, Yumelle Jack Yossista sekä erinomaisesta ruoasta, juomasta ja palvelusta, ja ennen kaikkea Annille parhaana parhaana kaverina olemisesta.

PS. Tsekkaa Jack Yoss Experience -fiilikset myös Dinner4U2:sta ja Jotain maukasta -blogista.