LÄHTISITKÖ SILLOIN KANSSANI HOT POTILLE?

07/12/2014

Tämä postaus sisältää suosittelun mielettömän hyvään helsinkiläiseen kiinalaisravintolaan sekä arvonnan, jonka palkintona on illallinen kanssani juurikin kyseisessä raflassa. Luehan siis loppuun asti!

Peninsula 1899 / Hannan soppa

Peninsula 1899 / Hannan soppa

Peninsula 1899 vei kielen mennessään ja sulatti sydämeni. Asiakkaat eivät ole oikein löytäneet jo lähes puolitoista vuotta sitten Katajanokanlaiturille avattua 180-paikkaista ravintolaa, vaikka kyllä olisi syytä.

Luin taannoin Pikkuseikkoja-blogista stadin dim sum -paikoista ja bongasin listalta myös Peninsula 1899:n. Mainitsin ravintolasta Tasty Living Helsinki -blogin Annalle, joka suuntasi sinne heti dim sum-brunssille, päätyi jutustelemaan ravintolapäällikön kanssa ja lopulta järjesti meille blogitovereilleen maisteluillallisen ravintolassa.

Peninsula 1899 / Hannan soppa

Peninsula 1899 / Hannan soppa

Ravintolapäällikkö Sini Zhang illallisti kanssamme ja kertoili ravintolan historiasta sekä kiinalaisesta ruoka- ja ravintolakulttuurista. Pääsimme myös kurkkaamaan ravintolan keittiöön, jossa taitavat kiinalaiset kokit valmistavat ruoan alusta alkaen itse. Dim sum -talkoisiin osallistuu usein koko ravintolan henkilökunta ja ne olivatkin yksiä parhaimpia koskaan syömiäni. Ehkäpä vielä joku päivä pääsen ravintolan keittiömestarin dim sum -oppiin.

Dim sum, Peninsula 1899 / Hannan soppa

Papusalaatti, Peninsula 1899 / Hannan soppa

Maipo Tofu, Peninsula 1899 / Hannan soppa

Friteerattu hapanimelä kala, Peninsula 1899 / Hannan soppa

Naudanlihaa ja tofua maustekastikkeessa, Peninsula 1899 / Hannan soppa

Kookoskanaa, Peninsula 1899 / Hannan soppa

hedelmät, Peninsula 1899 / Hannan soppa

Peninsula 1899:n ruoka on sichuanilaista ja kyseinen keittiö lasketaan yhdeksi maailman parhaista. Tulisuus ja suun turruttavan sichuaninpippurin käyttö on ruoissa ominaista, mutta raaka-aineiden omia makuja kunnioittavaa. Listalta löytyy myös monia miedompia ruokalajeja ja yksi oma suosikkini olikin hapanimelä, superrapeaksi friteerattu kalafile.

Söimme ison pöydän ääressä perikiinalaiseen tyyliin ja tarjoilijat kantoivat pöydän keskellä pyörineelle lazy Suzanille ruokia minkä ehtivät. Maistelimme mm. dim sumeja, ihanan mausteista Ma-Po tofua, rapsakkaa kookoskanaa ja naudanlihaa tulisessa kastikkeessa. Jokainen suupala oli elämys, eikä kulahtaneesta suomi-kinkistä ollut tietoakaan. Jälkkäriksi vielä kurpitsakakkua vaniljajäätelöllä sekä upeasti veisteltyjä hedelmiä – melkoisen ähkyn sitä taas kerran sai itselleen syötyä.

Palvelu ravintolassa on todella ystävällistä. Koko henkilökunta on kiinalaista ja kokit vuosikausia ravintoloissa työskennelleitä ammattilaisia. Peninsula 1899 -ravintolasta en kyllä keksi mitään pahaa sanottavaa, sijaintikin on ihan siinä Kauppatorin nurkalla (Katajanokanlaituri 5, Helsinki) ja ruokailukokemus ehdottomasti pienen taivalluksen väärtti.

WTD Nata, Peninsula 1899 / Hannan soppa

Lue myös illallisseurani fiiiksistä White Trash Diseasesta, Tasty Living Helsingistä ja Avaruusasemasta.

***

Haluaisitko Sinä lähteä kanssani testaamaan Peninsula 1899:n hot pot -illallisen? Jos kalenterissasi on tyhjää maanantaina 15.12. klo 18.00, niin hihkaiseppa tuonne kommenttiboksiin ja voit päästä nautiskelemaan aidosta kiinalaisesta ruoasta hyvässä seurassa. Ja sillä hyvällä seuralla tarkoitan itseni lisäksi myös Tiskivuoren emäntää, jonka blogissa starttaa samanlainen arvonta ihan tässä lähipäivinä. Eli sinä, minä, Heidi, yksi Tiskivuoren fani ja hot potillinen herkullista safkaa maanantaimasista piristämään.

Aikaa osallistua on perjantaihin 12.12.2014 asti, voittajalle ilmoitan viikonlopun aikana.

EDIT. Voittaja arvottiin random.orgin suosiollisella avustuksella, ja voittaja on kommentti nro 7 – eli Mama Gastro! Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja menkää hei syömään Peninsula 1899:n!

***

Illallisen tarjosi ja tulee tarjoamaan Peninsula 1899