Juuri mun synttärit

22/10/2012

Mittariini kierähti viikko sitten vuosi lisää ja sitä juhlittiin muutaman läheisen ystävän kera illallisen merkeissä ravintola Juuressa. Mukana oli blogittomien bestisten lisäksi muutama teillekin tuttu kamu: Kulinaarimuruja-Jaana, Viva Ciabatta-Aleksi ja Katja Portobellosta.

Ennen Juureen siirtymistä kävimme lasillisilla Latvassa, jossa availin riemuissani paketteja. Suklaata, suklaalle tuoksuvaa vartalovoidetta, lippu loistokeikalle Berliinissä.. Ja mitään lahjojahan ei pitänyt tuoda.

picstitch(1)

Alkuun kilistelimme huipulla Vall Dolinan cavalla ja sitten ryhdyimme sapastelemaan. Valinnan vaikeuden edessä päätimme ottaa Dianan kanssa puoliksi vähän laajemman setin sapaksia: fenkolikeittoa sinisimpukalla, borssimureketta ruusukaalirelissillä, savulahnaperunaa tiristetyllä ruistaikinalla, fasaanikvenelliä hillotuilla sinapinsiemenillä sekä piparjuurihevosta marinoidulla punakaalilla. Hyviä olivat kaikki, mutta voiton vei savulahnaperuna. Jotain sen hyvyydestä kertonee sekin, että Diana nautti toisen annoksen jälkkäriksi muiden valitessa jotain hieman makeampaa.

lihapullat

Pääruoaksi nappasin liitutaululta hirvipullia puikulamuussilla ja jaloviinakastikkeella. Pullia vaivasi valitettavasti kuivuus ja suolattomuus, herkullista kastiketta ja puolukkahilloakin oli lautasella liian vähän tätä ongelmaa korjaamaan. Naapurin lautasella ollut fasaanin rinta oli jäänyt luun kohdalta ihan raa’aksi. Onneksi laseissamme oli mainioita viinejä, eikä kenellekään paha maku suuhun jäänyt.

torttu

Jälkiruoaksi otin karamelli-unelmatorttua suolakaramellijäätelöllä ja mäntykinuskilla. Sairaan hyvää. Annoksen kruunasi mustaherukoiden ja kinuskin suloinen liitto, tuota makuparia ei pidä unohtaa.

Kiitos ystävät rakkaat hauskasta illasta. Kiitos Juuri sympaattisesta palvelusta ja hyvästä ruoasta. Kiitos myös pöydästä löytyneestä sormisuolakiposta.

PS. Jaanan tunnelmia illasta löytyy täältä.