Kannattaa kannattaa Kannasta

20/02/2012

Tämä bloggaus tulee sisältämään armotonta hehkutusta minun tämän hetken kolmesta lemppareimmasta ravintolasta. Saanko esitellä: Kannas, Putte’s ja Tori.

CR095769

Kannas

Eerikinkadun päässä sijaitseva Ravintola Kannas on tätä nykyä melkolailla lemppariravintolani. Kannaksessa tulee poikettua lähes viikottain torstaisen musavisan puitteissa, samalla saa masun ja halutessaan päänkin täyteen.. Pitkät perinteet omaava Kannas tarjoilee reilua ruokaa, joista omat suosikkini ovat lihapullat ja bortschkeitto, unohtamatta mielettömiä hampurilaisia ja pottuvoita, jota ihana bloggarikollegani Pitkä usein tilaa pelkiltään kulhollisen, vähänku tapaksena! Kannaksessa järkätään myös joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina Läskisoossi-ilta, jonka hurmiota en ole vielä itse ehtinyt todistamaan, mutta ehkä jo ensi kuussa. Suosittelen Kannasta kaikille suuren nälän omaaville rehdin ruoan ystäville. Tänne veisin myös turistikaverini kokemaan aitoa suomalaista pubitunnelmaa. Ravintola Kannas, Eerikinkatu 43, Helsinki.

CR126961

Putte’s Bar & Pizza

Melasniemen Anton (Kuurna, Ateljé Finne) uusin rafla Kalevankadulla on vaan ihan mahtava. Puttesta saa kaupungin ehkäpä parasta pizzaa (krapulapäivän ehdoton pelastaja on Putte di mare) rennolla tarjoilulla ja lupsakalla tunnelmalla höystettynä. Yksi hyvä syy eksyä Putteen on myös Kung Fu Girl Riesling, jota ei Suomen pitkäripaisesta löydy. ’Cause Kung Fu Girl Kicks ass!

Pumpkin Jamin Mari julkisti oman arvionsa ravintolasta männä viikolla. Ja ei, emme vieläkään ole Kädenvääntöä-Pitkän kanssa nähneet vilaustakaan ihanasta Antosta… Putte’s Bar & Pizza, Kalevankatu 6, Helsinki.

Tori

Naapuriraflani Tori on kuulunut suosikkeihini jo vuosikausia. Torin lihapullia maistanut tietää mistä puhun! Seuraavana kokeilulistalla on kasvishamppari, jota ystäväni kehui maasta taivaisiin viime käynnillämme, kuulemma Helsingin paras. Tänne kannattaa eksyä myös aamupala-aikaan, aamiaislista on kepeästi hinnoiteltu ja luomumehut ihan parhautta. Alkomaholijuomiahan ei Torista enää saa, vaan eipä se menoa haittaa kun atmosfääri on muuten kohdillaan ja tarjoilukin yleensä pelaa. Ravintola Tori, Punavuorenkatu 2, Helsinki.