UMAMI / BERLIINI

12/09/2014

Für alle die selbst keine asiatische mami haben.

Umami, Berlin / Hannan soppa

Umami, Berlin / Hannan soppa

Taannoisella Berliinin reissullani koin suuria valinnanvaikeuksia ravintoloiden suhteen. Kaupunkihan on tunnetusti täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia kuppiloita, ravintoloita ja kahviloita, aina pikaisesta döneristä (joka kannattaa ehdottomasti kokea Berliinissä, tuoreet ja raikkaat raaka-aineet rapean leivän sisällä – niin kaukana kotimaisesta kebabista!) fänseihin michelin-ravintoloihin. Henkilökohtaisen taantumani takia en edes (kovin vakavasti) harkinnut tähtipaikkoja, sen sijaan suuntasin katseeni kohti kaupungin lukuisia etnisiä rafloja.

Suosikikseni nousi Prenzlauer Bergissä sijaitseva indokiinalainen Umami. Herttainen palvelu, tyylikäs sisustus, iso ja viihtyisä terassi. Kaiken kruunasi mielettömän herkullinen ruoka.

Scallops, Umami Berlin / Hannan soppa

Pho, Umami, Berlin / Hannan soppa

Otin kampasimpukkaa kammoavan seuralaiseni kauhuksi alkuruoaksi tietenkin kampasimpukoita ja pakotin maistamaan. Taisi kuitenkin diggailla enemmän omista kesärullistaan. Omaan makuuni kampasimpukat olivat täydellisiä, soijaa ja inkivääriä oli käytetty juuri oikea määrä, eikä simpukan herkkä maku hukkunut mausteiden alle.

Pääruokavalinta ei ollut lainkaan vaikea, en nimittäin pääse tämän yhden ruokalajin yli mikäli sen menusta bongaan. Umamin pho oli taidolla valmistettu, liemi syvän aromaattinen ja liha-nuudelisuhde oivallinen. Kyllä se kuulkaa niin on, että jos yhtä ruokaa vaan pitäisi loppuelämä syödä niin meikätyttö söisi phota. Enkä varmaan edes kyllästyisi koskaan.

Umami, Berlin / Hannan soppa

Umami, Berlin / Hannan soppa

Lämmöllä siis suosittelen Umamia, jonka hauskasta vessastakin yritin napata kuvaa siinä kuitenkaan parin riesling-lasillisen jälkeen onnistumatta. Niin ja hintaluokka? Kampasimpukat, naudanliha-nuudelikeitto ja kaksi lasia viiniä noin kaksikymppiä. Gotta love Berlin!

UMAMI

Knaackstr. 16-18, Prenzlauer Berg, Berliini