YSTÄVÄNPÄIVÄ BRONDALLA

07/03/2015

Ravintola Bronda / Hannan soppa

Ravintola Bronda / Hannan soppa

Ystävänpäivää vietettiin tänä vuonna asiaan kuuluvin menoin: ravintolassa oman rakkaan sekä parhaan ystävän ja sen oman rakkaan seurassa. Ravintolaksi valikoitui Björckin ja Wikbergin uusin rafla Bronda, joka sijaitsee Eteläesplanadin ja Korkeavuorenkadun kulmassa.

Brondan keittiö on eurooppalainen, nojaten vahvasti ranskalaiseen, italialaiseen ja espanjalaiseen gastronomiaan käyttäen kuitenkin mahdollisuuksien mukaan kotimaisia, sesongissa olevia raaka-aineita. Aloitimme kilistelemällä kuohuvilla ja drinksuilla, monet listan cocktaileista sai myös alkoholittomana mikä tietysti miellytti tätä mammaa. Menu oli vastikään vaihtunut ja tarjoilija suositteli tilaamaan omat alkuruoat ja sitten jaettavaksi pääruokia 4-5 eri sorttia. Palvelu oli todella ystävällistä, mutta hyvin hyvin hidasta – ruoat pääsimme tilaamaan tunnin istuskelun jälkeen.

Ravintola Bronda / Hannan soppa

Ravintola Bronda / Hannan soppa

Ravintola Bronda / Hannan soppa

Alkuruoaksi valitsin kukkakaalilla ja tryffelillä maustetun risottopallon tuore-tryffelimajoneesin kera. Majoneesi oli ehdottomasti annoksen parasta antia ja ilman sitä olisin varmaan lähettänyt kuivan arancini-palleron takaisin keittiöön. Pojat ottivat yksissä tuumin kanavartaat, joiden makua kovasti kehuivat ja suurta kokoa ihmettelivät. Anni vaikutti vallan tyytyväiseltä hodariinsa, joka koostui höyrytetystä sämpylästä, tuoremakkarasta ja pikkelöidystä kaalista.

Muu jengi veti alkoholillisia juomia, itselleni tilasin oikein pullollisen holitonta punaviiniä, noin niin kuin juhlan kunniaksi. Aika kamalaahan se oli – mutta siltikin kivempi vaihtoehto ruokajuomaksi kuin vissy.

Ravintola Bronda / Hannan soppa

Ravintola Bronda / Hannan soppa

Ravintola Bronda / Hannan soppa

Pääruokien suhteen meiltä lähti niin sanotusti lihamopo käsistä ja päädyimme tilaamaan leivän, ranskalaisten ja punajuuri-savujogurttiannoksen ohella kolme erilaista lihaisaa annosta. Voin kertoa, että vähempikin olisi riittänyt.

Paahdetut punajuuret savustetun jogurtin kanssa oli ehdottomasti illan tähti – niin hyvää ja yllätyksellistä! Ranskalaisannokset olivat pieniä (seitsemällä eurolla luulisi saavan enemmän kuin kymmenen ranua) ja suolattomia, ja leipä vanhaa (mälsää muutenkin, että se pitää tilata erikseen viiden euron hintaan eikä edes ole vastaleivottua kuten listassa lukee). Puttanesca baby back ribsit olivat vaihtuneet pork bellyyn, joka oli vallan maukasta. Pedro Ximenez-sherryssä haudutettuja vasikanposkia vaivasi mauttomuus, ilman pikkelöityjä kirsikoita annos olisi ollut suorastaan ankea. Liharuokien ehdoton kuningas oli tomaattisessa lihaliemessä yybermureaksi haudutettu häränrinta rigatoni-tuorepastan ja pecorinocremen kanssa – upeat syvät maut ja täydellinen kypsyys pastassa.

Ravintola Bronda / Hannan soppa

Ravintola Bronda / Hannan soppa

Jälkkäriksi otin tähtianiksella ja vaniljalla maustettua sitrusvanukasta rommimarinoitujen hedelmien ja kookossorbetin kera, ja kateellisena huokailin Jaakon jogurttipannacotan ja mustaherukkajäätelön perään. Aina ei voi voittaa.

Bronda saa meiltä arvosanan ”ihan jees”, osa ruoista oli aivan mielettömiä – osa taas aika mitäänsanomattomia. Tosin listakin oli tosiaan vasta vaihtunut, eli ehkäpä kaikkia annoksia ei vaan vielä handlattu täydellisesti.. Illallinen alkudrinkkeineen ja ruokajuomineen maksoi neljältä hengeltä n. 250 euroa ja Brondalle kyllä voisi antaa toisenkin mahdollisuuden. Seura oli kuitenkin parasta ja ilta siinä mielessä todella onnistunut.

***

Ravintola Bronda

Eteläesplanadi 20, Helsinki