HONEYMOON IN TURKU

Kuten Ludu-postauksessa paljastin, vietimme kreisiä loppuraskauden värittämää honeymoonia Suomen Turussa. Kokosin tähän vuorokauden mittaisen minilomamme tärpit – ehdoton kohokohta oli se illallinen Ludussa. Ja tietty käsikädessä jokirannassa käyskentely (toisin sanoen minä vaapuin liitoskiputuskissani ja Jaakko koitti jaksaa madella kanssani samaa vauhtia).

Virallinen häämatka tehdään sitten, kun Muikut ovat hoitoonjättöiässä – mielellään jonnekin Hawaijille tai Fidzille kiitos.

tintå_c_ravintolat_.jpg

Pizza, Tintå / Hannan soppa

Pizza, Tintå / Hannan soppa

Ajatuksenamme oli mennä Mamiin lounaalle, mutta eihän sinne ollutkaan asiaa lauantaina ilman pöytävarausta. Suunnitelma B oli pizzat Tintåssa ja sinne onneksemme mahduimmekin lounastamaan. Viihtyisä ravintola, rempseä palvelu ja tosi hyvät pizzat ansaitsevat kyllä kiitosta. Omassa pizzassani oli herkkutattia ja tryffeliöljyä, Jaakko valitsi tulista salamia ja marinoitua punasipulia. Tänne voisi joskus suunnata illallisellekin.

TINTÅ / Läntinen Rantakatu 9, Turku

CafeArt / Hannan soppa

Pizzojen jälkeen siirryimme kahville läheiseen, paljon kahvistaan kiitosta keränneeseen Café Artiin. Jaakolla oli sattumoisin tuona lauantaina myös syntymäpäivät, joten pitihän sitä juhlistaa kakkupalalla. Kahvit olivat erinomaisia ja ostimme Turun Kahvipaahtimon espressopapuja kotiinkin. Valkosuklaa-limekakkukin oli ihan jees – omaan makuuni limeä olisi saanut kuitenkin olla rutkasti enemmän.

CAFÉ ART / Läntinen Rantakatu 5, Turku

Pizzarium / Hannan soppa

Pizzarium / Hannan soppa

Ennen kotiinlähtöä seuraavana päivänä haimme iltapalaksi jo legendaariseksi nousseen Pizzariumin pizzapaloja. Vähän kolkosti ostoskeskuksen food courtissa sijaitsevaan ravintolaan matkustetaan pidempienkin matkojen takaa, eikä ihme: mielettömän hyvä pohja ja toinen toistaan herkullisemman kuuloiset täytteet tekivät meikäläisiinkin vaikutuksen. Pizza oli superhyvää vielä monta tuntia myöhemminkin kotiuunissa ohjeiden mukaan kuumennettuna.

Ja hyviä uutisia meille stadilaisille: Pizzarium on avaamassa ravintolaa Helsinkiin! Ei siis enää mitään syytä muuttaa Turkuun.

PIZZARIUM / Aurakatu 12, Turku (Hansakortteli, Kultatalo)

Scandic Julia / Hannan soppa

Scandic Julia / Hannan soppa

Scandic Julia / Hannan soppa

Scandic Julia aamupala / Hannan soppa

Hotelliyön meille tarjosi Scandic Hotels. Scandic Julia sijaitsee Turun keskustassa ja on vastikään remontoitu siisti ja moderni hotelli. Näin saunattomina olimme superonnellisia saunallisesta Superior Extra -huoneesta, jossa oli muhkeat kylpytakit, iso pehmoinen sänky ja kivat näkymät ikkunasta. Kyllä siellä kelpasi herrasväen nauttia honeymoonistaan. Aamupalalla tarjolla oli melko perinteinen, mutta runsas setti ja ilahduttavan paljon luomua.

SCANDIC JULIA / Eerikinkatu 4, Turku

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *