KUN VAIMO MIEHENSÄ SYNTYMÄPÄIVÄN UNOHTI (part 1)

16/04/2017

bistro sinne / Hannan soppa

..Eli hampparilounas Sinnessä.

Bistro Sinne / Hannan soppa

Olen pitänyt itseäni ihan mukiinmenevänä vaimona näin kahden vuoden kokemuksella, mutta viime viikolla mokasin ja pahemman kerran. Kuten ehkä otsikosta jo arvasittekin: unohdin rakkaan mieheni syntymäpäivän! Onneksi hänellä sattui olemaan tuolloin vapaapäivä ja lapsetkin olivat päiväkodissa, niin nappasin miekkosen autoon ja hurautimme synttärilounaalle Porvooseen.

Tällaisessa tilanteessa ei varmasti mikään toimi paremmin kuin hampurilainen, joten lounaspaikaksi valikoitui huikean hyvästä burgeristaan tunnettu Bistro Sinne.

Päätimme juhlan kunniaksi nauttia myös alkuruoat. Itse valitsin 65-asteisen luomumunan parsan ja hollandaisen kanssa, Jaakko taas tartarin paikallisesta luomukaritsasta mintun ja salaatin kera. Molemmat annokset olivat mielettömän hyvät. Herkkiä makuja, tuoreita raaka-aineita ja kaunis asettelu.

idburger, Bistro Sinne / Hannan soppa

Purilaisetkin olivat juuri niin hyvät, kuin muistelimme. Mediumiksi jätetty luomunaudan jauhelihapihvi on hampurilaisen sydän, jota komppaavat pekoni, cheddar-juusto, suolakurkku, marinoitu punasipuli, bbq-kastike ja talon aioli. Porvoon mitallinen maalaisranskalaisia kylkeen ja voin vannoa, ettei jää hiukomaan. Päätimmekin jättää Sinnessä jälkkärin väliin ja siirtyä Vanhaan Kaupunkiin gelatolle. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Kahden ruokalajin lounas Sinnessä maksaa 29 euroa, kolmen ruokalajin 39. Myös yksittäisiä annoksia on mahdollista tilata lounaslistalta. Palvelu on myös mainiota. Harmillisesti käyntimme aikaan ravintolasali oli lähes tyhjillään, menkää ihmiset Sinneen lounaalle! Ette pety!

PS. Lukekaa myös viiden (!) vuoden takainen postaus illallisesta tuolloin melko vastikään avatusta Sinnestä: Menkää Sinne ja tulette olemaan onnellisia.

BISTRO SINNE

Läntinen Aleksanterinkatu 1, Taidetehdas, Porvoo