Onnellisen poron lihaa Lasipalatsissa

23/10/2011

CR176514

Ravintola Lasipalatsissa vietetään perinteisiä poroviikkoja aina marraskuun loppupuolelle saakka. Viime maanantaina kokoonnuimme ravintolan Helsinki-kabinettiin maistelemaan ruokia ja niille sovitettuja Tabalin viinejä. Paikalla oli bloggaajien lisäksi ravintolan henkilökuntaa, aito Lapin poromies Hannu Lahtela Sallan Villiporosta sekä Viña Tabalin Cristian Goich S. Armaat bloggarikollegani Kulinaarimurulassa, Sillä sipuliloissa ja Avaruusasemalla ovat jo raportoineet hauskasta illastamme varsin kattavasti, joten pidemmät jorinat jääköön sikseen.

CR176528

CR176540

Lasipalatsin kokit keittiöpäällikkö Petri Simosen johdolla ovat luoneet upean poromenun. Kaikki maistelemamme alkuruoat olivat järjettömän hyviä, toki suuri kunnia kuuluu myös loistavalle raaka-aineelle. Lahtelan toimittamat porot elävät kaikessa vapaudessa ja ovat Hannun mukaan lähestulkoon kasvisruokaa syömänsä ravinnon perusteella. Lempparini alkuruoista oli ehdottomasti poro-carpaccio Wanha Wilho -juuston kera. Pääruoaksi syömäni sisäfilee ja wallenberg suorastaan sulivat suuhun ja jälkkärilempparini créme brûlée oli mah-ta-va mokkaisena (vieressä kököttänyt pistaasipähkinä-brownie oli melko turha). Viinitkin sopivat ruoille kivasti. Tabalin Sauvignon Blanc ei muistuttanut rypälekaimojaan oikein mitenkään, mikä oli mieleeni. Punkuista herkuin oli mielestäni Reserva Syrah.

CR176512

Menkää siis ja nauttikaa Lasipalatsin tyylikkäästä miljööstä, hyvästä palvelusta ja aivan sairaan hyvistä poroherkuista. Suosittelen!