FRIENDS & BRGRS

Friends & BRGRS / Hannan soppa

Mitä yhteistä on Suomen parhaalla hampurilaisella, pizzalla ja kebabilla? HELPPO! Kaikkia niitä saa vihdoinkin Helsingistä!

Turkulainen Pizzarium avasi vastikään Kluuvissa ja Kalliosta on jo muutaman vuoden ajan löytynyt ehta dönermesta, Döner Harju. Parhaita alallaan kumpainenkin! Kesällä myös Pietarsaaren ylpeys, Friends & BRGRS, avasi Aikatalossa ja vihdoin pari viikkoa sitten saimme aikaiseksi käydä testaamassa nuo paljon kehuja keränneet purilaiset.

Friends & BRGRS / Hannan soppa

Friends & BRGRS / Hannan soppa

Friends & BRGRS / Hannan soppa

Tilasimme parit Classic BRGR -ateriat, Jaakko kahdella pihvillä ja minä yhdellä pihvillä plus extrapekonilla. Lisäksi jälkkäriksi mansikkapirtelö puoliksi. Burgerin välissä oli peruslisukkeet: juusto, sinappi, ketsuppi, sipuli, salaatti ja tomaatti. Leipä oli tuoretta (kuulemma myös gluteeniton versio toimii!) ja pihvi maukas. Suolaa oli laitettu reilulla kädellä, rakastuneelle kokille kiitos!

Erinomaisen hampurilaisen lisäksi ranskalaiset ansaitsevat kunniamaininnan. Kyllä kaikki mäkkäreiden ja kumppaneiden ranskan”perunat” kalpenevat näiden rinnalla. Oikeista perunoista ihan itse tehdyt ja kolmesti paistetut potut paitsi maistuivat, niin myös näyttivät herkullisilta. Ateriamme ainoa miinus tulee esanssisen makuisesta pirtelöstä, Jaakko sai juoda minunkin osuuteni.

Friends & BRGRSin tavoitteena on tehdä mahtavia burgereita. Ruoka valmistetaan alusta asti itse viimeisen päälle laadukkaista raaka-aineista ja sen kyllä maistaa. Perusaterian hinta on 11 euroa, eli hitusen kalliimpaa on verrattuna kansainvälisiin megaketjuihin, mutta hinta-laatusuhde on mainio! Palvelu on ystävällistä ja hymyilevää sekä kassalla että keittiön luukulla, josta valmis ateria noudetaan. Varaudu kuitenkin mahdollisesti venailemaan vapaata pöytää: aika ajoin ravintola on tupaten täynnä eikä pöytävarauksia oteta.

Mutta onko se burgeri Suomen paras niinkuin väitetään? Sanoisin, että jos ei nyt Suomen paras hampurilainen, niin vähintäänkin Suomen paras fast casual -purilainen.

Joko olet maistanut?

Friends & BRGRS / Hannan soppa

FRIENDS & BRGRS

 Mikonkatu 8, Helsinki

*

Aterian tarjosi Friends & BRGRS

tsekkaa myös:

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

8 Comments

  1. Mä kävin tuolla sattumalta juuri viikko sitten! Olin yksin (!) kuuntelemassa yhtä keikkaa ja kotibussia odotellessa mietin, meniskö oluelle vai burgerille. Valitsin burgerin, ja voi kiesus että oli muuten hyvää! Ysin maissa jonoa ei ollut, ja odotteluaika oli tosi kohtuullinen. Teki mieli syödä se paperikin siitä burgerin ympäriltä ;)

   1. Haha. Makuun vaikutti varmasti myös hyvä (?) keikka ja ihana ihan vain oman itsensä seura :) Vaikka ei sillä, on se burgeri ihan törkeen hyvä!

  1. Olen melkein samaa mieltä, paitsi että: Kynsilaukan tilalle aukaissut Il Birrificio tekee vielä parempia, mutta onkin ennemminkin gastropub. Friends on paras, mitä tulee puhtaisiin hampurilaispaikkoihin.

   1. Aaah, en ookkaan ehtinyt siellä Il Birrificiossa käymään! Kauheesti kaikkia uusia kivoja paikkoja ja mä vaan nysvään vauvojen kans kotona ;) Mut pitää tilata burgeri sit kun sinne asti pääsee.

  1. Meille oli kyllä vähän pettymys. Söin cheese&onion -burgerin ja mies Classic burgerin. Burgeriini ei ilmeisesti sisältynyt jäävuorisalaatti ja tomaatti, vaan niistä tuli lisämaksu. Molemmat burgerit olivat tosi suolaisia, vähän liian suolaisia itselleni. Sämpylä oli ihan jees ja pihvikin kohtuullinen, mukava ronski rakenne. Makumaailma oli suoraan huoltsikan sipulipihvistä, tavallaan ihan miellyttävä, mutta tavanomainen. Pidin kokemusta sekä hinnan että laadun puolesta aika keskinkertaisena. Mies oli vielä pettyneempi omaan burgeriinsa, olisi kuulemma melkein mieluummin ottanut Hesen purilaisen. Ranskalaisista tykkäsin, mies ei. Summa summarum, Roslundilla on paljon parempi hinta-laatusuhde.

   1. No voihan harmi! Suolaa oli tosiaan paljon, mutta minusta ei kuitenkaan liikaa. Oon kyllä aika heavy user sen suhteen.
    Roslund mulla on edelleen kokeilematta. Koskahan sen sais korjattua!

  1. Suomen paras fast casual totisesti! Ja erittäin tervetullut lisä tarjontaan. Hyvät kuvat olet onnistunut nappaamaan:)

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *