RAVINTOLA SÄILIÖ 468

Kruunuvuorenrannalla nököttää suuri valkoinen säiliö. Ennen se oli täynnä öljyä, tämän viikonlopun se on täynnä hyvää ruokaa, erinomaista viiniä ja iloisia ihmisiä.

öljysäiliö 468 / Hannan soppa

öljysäiliö 468 / Hannan soppa

Öljysäiliö 468 / Hannan soppa

Ravintola Säiliö 468 / Hannan soppa

Kyseessä on Viinitien ja ravintola Lähiön kreisit grillibileet, jotka järjestettiin viime vuonna samaan aikaan samassa paikassa ekaa kertaa. Meininki oli loistava (lue postaus täältä), joten tottahan toki paikan päälle piti päästä tänäkin vuonna. Nyt koko homma on vähän paremmin mietitty, asiakaspaikkoja on enemmän ja jonoja vähemmän. Vanha öljysäiliö on kuin luotu näitä pippaloita varten, valo tulee kauniisti sisään säiliön seiniin poratuista rei’istä.  Täällä järjestäisi mielellään omiakin juhlia (ja se on ihan mahdollista: säiliön voi vuokrata käyttöönsä!).

Viinitie / Hannan soppa

Musso / Hannan soppa

Viinitie on lennättänyt paikalle muutaman viinintekijän ja tilaisuus alkaa vapaamuotoisella tastingilla. Mukana menossa ovat italialainen perheyritys Vignaioli Contrà Soarda, Winepunk Marco Zanetti, luomuviinejä tuottava Azul Y Garanza Espanjan Navarrasta sekä saksalainen Shelter Winery, jonka Blanc de Noir ansaitsee erityismaininnan! Maistoimme myös Viinitien Toni Immosen Raja Rieslingin uutta vuosikertaa – erinomaista!

ravintola Säiliö 468 / Hannan soppa

ravintola Säiliö 468 / Hannan soppa

ravintola Säiliö 468 / Hannan soppa

Ravintola Säiliö 468 / Hannan soppa

Ravintola Lähiön poijjaat ovat pystyttäneet säiliöön komean rivin grillejä ja ritilöillä tirisee ribsejä, tuoremakkaraa, tofua ja makrillia. Pöytiin on valmiiksi katettuna salaattia, couscousia, kikherneitä, silliä ja silakkaa, uusia perunoita ja erilaisia kastikkeita. Säiliön keskellä on pöytä, jossa höyryää padallinen kalakeittoa. Jälkkäriksi voi itse grillata vaahtokarkkeja.

Ruoka oli hyvää – muttei ihan niin hyvää kuin voisi olla. Ribsien liha oli ihanan mureaa ja makrilli taivaallista. Pöydistä löytyneet alkupalat olivat mainioita ja niitä sai santsata salaattipöydästä lisää. Jonoja ei syntynyt missään vaiheessa, vaikka paikalla oli 150 nälkäistä juhlijaa.  Jäin kaipaamaan suolaa ja rohkeampia makuja sekä kunnon jälkiruokaa. Savukalakeitossa ei maistunut savukala ollenkaan  ja liemessä kalanpala etsi toista, mutta pakastevihanneksia oli senkin edestä.

Täytyy kyllä silti sanoa, että meillä oli huippuhauska ilta – kiitos myös pöytäseurallemme Sateenkaaria ja serpentiiniä -blogista. Taisimme kuitenkin olla ensimmäiset paikalta häipänneet – auto odotti parkissa ja vauvat kotona.

Säiliö 468 / Hannan soppa

Mikäli innostuit, mutta paikat on jäänyt varaamatta niin ei hätää: lauantaille löytyy vielä lippuja Tiketistä! Ja eiköhän tälle tapahtumalle saada jatkoa taas ensi vuonna..

 

// Illallisen tarjosi Viinitie

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

5 Comments

  1. Erittäin kiva kuvat otit! Niissä tulee tunnelma hyvin esille.

   Pöytäseuran illalliseen tuomaa lisäarvoa kiiteltiin täälläkin. Terveisiä ja kiitos siis meiltä molemmilta:)

  1. Upeita kuvia Hanna! Tuonne olisi ehkä pitänyt päästä, kun oli tässä minun lähihoodeilla. Kruunuvuorenranta on muutenkin makee paikka. Toiselta ylempänä sijaitsevalta öljysäiliöltä avautuu upeat maisemat laajalla leveydellä Helsinkiin. Sinne kannattaa joskus iltasella kiivetä. ;-)

   1. Kiitos Terhi! Koita saada lippu ensi vuonna, on kyllä hauska tapahtuma!
    Ollaan käyty päivällä siellä toisella öljysäiliöllä, mutta pitääpä käydä iltasellakin, kiitti vinkistä!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *