AHORITA – MY LOCAL TAQUEIRA

Ahorita / Hannan soppa

EAT, SLEEP, TACO AND REPEAT!

Richard McCormick teki sen taas. Kluuvin kauppakeskukseen on vastikään avattu uusi meksikolainen streetfoodravintola Ahorita, jonka taustajoukoissa häärää Sandroista, The Cockista ja vaaleanpunaisesta ruokarekasta tuttu mies sekä Royal Ravintolat. Ahoritasta on suunnitteilla ravintolaketju 4-6 ravintolan vuosivauhdilla ja toinen toimipiste avataan tämän kuun aikana kauppakeskus Jumboon.

Hieman tunkkainen tex mex saa nyt väistyä aitojen meksikolaisten raikkaiden makujen tieltä. Helsinkiin on viimeisen vuoden aikana avattu monta tacopaikkaa ja asiakkaita tuntuu piisaavan. Kävimme testaamassa Ahoritan lounaan koko perheen voimin mr. Cormickin kutsusta ja tykkäsimme: aitoja makuja chiliä säästämättä, kyllä tällaiselle pikaruoalle luulisi olevan tilausta!

Ahorita Menu / Hannan soppa

Ahorita / Hannan soppa

Ahorita / Hannan soppa

Ahorita / Hannan soppa

Ahorita / Hannan soppa

Ahoritassa on tarjolla tacoja ja itse lätyt valmistuvat Meksikosta hankitulla tortillakoneella. Kaikki ruokatuotteet tehdään paikan päällä alusta alkaen itse ja esimerkiksi guacamole oli vertaansa vailla. Aterioihin sisältyy lasillinen kotitekoista limonadaa, lämmin suositus kurkku-limeversiolle.

Valitsimme listalta lohi- ja siikacevichellä täytetyt tacot sekä lihamixin, johon kuului habanero-naudalla, achiote-possulla sekä tinga-kanalla täytetyt tacot. Tacojen lisäksi lautasella oli totopos-maissilastuja, kookosriisiä, punakaalia, guacamolea, pico de galloa ja tomatillosalsaa. Lisäksi saimme lautasellisen totopoksia kaikilla herkuilla. Ruoka oli maukasta ja raikasta, eikä nälkä jäänyt. Pöydästä löytyi hedelmäistä habaneroöljyä, joka viimeisteli makunautinnon. Lihaversiot veivät kyllä voiton – ceviche oli hyvää, mutta se ei ihan päässyt oikeuksiinsa jyräävämpien makujen alta. Ainoa pienoinen pettymys oli ravintolan kahvipolitiikka: tarjolla oli Nespresson kapselituotteita ”oikean” kahvin sijaan.

Ahorita / Hannan soppa

Ahorita / Hannan soppa

Ahorita / Hannan soppa

Ravintola on valoisa ja trendikkäästi sisustettu. Ahorita tarkoittaa ajanmäärettä ”nyt tai vähän myöhemmin” ja ruoat saakin tietysti myös take awayna. Palvelu oli osittain englanninkielistä ja mielettömän ystävällistä. Ahoritan herkut sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, eikä vegaanitkaan joudu nuolemaan näppejään.

Ja hei! Tuplarattaakin mahtuivat sisälle ilman minkäänlaisia ongelmia – seikka, johon ei olisi aiemmin kiinnittänyt mitään huomiota.

Ahorita / Hannan soppa

AHORITA

Kluuvin kauppakeskus, Aleksanterinkatu 9, Helsinki

 

Lounaan tarjosi Ahorita

tsekkaa myös:

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

8 Comments

  1. Mums, heti seuraavalla Helsingin reissulla tuonne! Pääsi taas Jenkeissä oikeiden raikkaiden ja maukkaiden tacojen makuun ja noi näyttää just yhtä hyviltä!

   1. Nää oli kyllä! Ehkä uus vakkarilounasmesta meikäläiselle!

  1. Vähänkö symppis toi palauteseinä :) ja jeeee, laaturuokaa on siis tulossa tänne Vantaallekin!

  1. Kävin kans testaamassa nuo ceviche-tacot ja tykkäsin makunsa puolesta kyllä tosi paljon! Ainoa miinus tulee siitä, että mä en ainakaan tullut annoksesta mitenkään täyteen. :D Olisin helposti voinut syödä kaksikin settiä (mutta sitten olisi lounaalle tullut jo hieman liikaa hintaa)..

   1. No höh! Mulle kyllä tuli masu täyteen, tosin syötiin noita totopoksia lisäksi. On kyllä aina mälsää, jos ravintolasta lähtiessä on yhä nälkä :/

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *