MENOVINKKI: MENNEEN AJAN JOULUMARKKINAT

Mulla on tässä varsin lähiseutumatkailullinen viikonloppu meneillään. Eilen olin mukana Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy:n joulumarkkinaturneella ja kohta bussi lähtee kohti saman järjestäjän jouluruokakierrosta. Mukana taustajoukoissa on myös Blogirinki. Luvassa on hyvää seuraa, idyllisiä maisemia ja toivottavasti huippuhyvää ruokaa. Lisää tämän päivän kierroksesta on luvassa ensi viikolla, nyt ajattelin vinkata teille mainion menovinkin tälle päivälle Lohjalla.

Eilisen sightseeingin ensimmäinen stoppi oli siis Lohja, jonka mielenkiintoisilla Menneen ajan joulumarkkinoilla olisi voinut viipyä vaikka kuinka pitkään. Siitä matka jatkui Fiskarsin kautta Tammisaareen. Raporttia retkestämme on luvassa myöhemmin ensi viikolla Sillä Sipuli ja Queen Ariel -blogeissa.

Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat / Hannan soppa

Aloitimme joulumarkkinahumun glögi- ja pullatuokiolla, jonka aikana Lohjan matkailupäällikkö Minna Ermala kertoili markkinoiden historiasta ja nykypäivästä. Menneen ajan joulumarkkinat järjestetään tänä viikonloppuna 20. kerran ja paikan päällä on huikeat yli 200 myyntipaikkaa. Kierreltävää ja ihmeteltävää siis riittäisi tuntikausiksi, me pinkaisimme ystäväni Eeviksen kanssa kuluttamaan meille annetun puolituntisen markkinoiden museoalueen puoleiseen päätyyn.

Lohjan Menneen Ajan Joulumarkkinat / Hannan soppa

Lohjan menneen ajan joulumarkkinat / Hannan soppa

Lohjan Menneen Ajan Joulumarkkinat / Hannan soppa

Lohjan menneen ajan joulumarkkinat / Hannan soppa

Markkinoiden tarjonta oli kovin monipuolinen, vaikkakin pärekoreja ja havutöitä näytti olevan tarjolla noin joka kolmannessa kojussa. Ruokapuoli tuntui olevan pitkälti grillimakkarapainotteista, mutta tarjolla oli myös mm. muikkuja ja nokipannukahvia. Ehkäpä ensi vuonna jokin ruokarekkakin voisi eksyä paikalle jouluisasti pyntättynä (asiakkaita ainakin piisaa, sillä markkinoille odotetaan tänäkin vuonna noin 25 000 kävijää viikonlopun aikana).

Museoalueen puolella oli muun muassa hevosajelua lapsille, joulupukki muoreineen ja käsityöläisten myymälöitä, joissa oli myynnissä kynttilöitä, koruja, alpakan villasta tehtyjä käsitöitä, joulukoristeita ja puisia leluja. Läheskään kaikkialle emme ehtineet edes kurkata rajallisen aikamme takia.

Jos ei olisi jo ohjelmaa tälle päivälle, niin suuntaisin varmasti auton nokan kohti Lohjaa ja palaisin ihmettelemään menneen ajan joulumarkkinoiden tunnelmaa. Näistä markkinoista voisi hyvinkin tulla meidän perheen uusi joulutraditio – menkäähän siis tekin Lohjalle, jos suinkin mahdollista!

Lohjan Menneen Ajan Joulumarkkinat / Hannan soppa

Menneen Ajan Joulumarkkinat vielä tänään sunnuntaina, 14.12.2015 klo 11-16 Lohjan keskiaikaisella kirkonmäellä.

***

Yhteistyössä Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

7 Comments

  1. Me ajateltiin suunnata tänään Lohjalle uudestaan, nyt koko perheen voimin. Mä ihastuin kovasti siihen meininkiin. Jos tänään ehtisi shopauttaa muutakin kuin Lokalahtelaista leipää :). Kiitos eilisestä seurasta ja hauskaa kierrospäivää tänäänkin!

   1. Kiitos seurasta itsellesi ja ihanaa markkinapäivää koko teidän jengille!

  1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Lohjan markkinoilla loimulohta, joka liekitetään lopuksi konjakilla. Myyjä oli melkoinen persoona ja lohi todella maukasta! Markkinat menivät ehdottomasti ykköseksi kaikista markkinoista missä olen ikinä käynyt. Tästä lähtien joka vuotinen käyntikohde. Suosittelen!

   1. Wow, toi loimulohi pitää muistaa, toivottavasti sitä on ensi vuonnakin tarjolla :)
    Oli Terhi hauska tavata ja kauhiasti onnea teidän uutukaiselle blogille!

  1. Kiitos Teille käynnistä! Tämän jutun kuvat tiivistävät hyvin tunnelmaa, upeita otoksia Tänäkin vuonna arvioitu n. 20 000 kävijää, ja talvimyrskykin onneksi päätti kiertää Lohjan. Nyt kirkkotienoo hiljenee vähitellen konserttien saattelemana Joulua kohti. Tervetuloa ensi vuonna uudelleen 12.-13.12.2015!

   1. Kiitos Teille vieraanvaraisuudesta :) Upeat markkinat, ensi vuonna sitten taas!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *