DA NANG FOOD TOUR

Jaakko & Shaun, Da Nang Food Tour / Hannan soppa

En ihan äkkiä keksi parempaa tapaa viettää tiistaiaamua, kuin kierrellen kahden komean miehen kanssa Vietnamin kolmanneksi suurimman kaupungin katuruokaravintoloita. Vietnamissa nelisen vuotta asunut ja kieltä hienosti taitava Shaun järjestää yksityisiä ruokakierroksia rakastamassaan kaupungissa – pakkohan sellaiselle oli päästä. Kerroin etukäteen fiksaatiostani riisinuudeleihin ja halustamme kokeilla jotain vähän hurjempaakin, ja Shaun räätälöi aamuretkemme sen mukaisesti. Tapasimme sovitussa paikassa sovittuun aikaan ja ensimmäisenä saimme nautittavaksi sokeriruokomehut, nước míat, joita kannattaa nauttia aasianmaissa mielinmäärin – niin hyvää!

bò né / Hannan soppa

bò né / Hannan soppa

Aamiaiselle suuntasimme Shaunin vakkaripaikkaan, jonka omistajaleidi ihastui Jaakon komeaan partaan Jaakkoon tulisesti. Tulikuumalta lehmäpannulta tarjoiltu bò né (nautaa ja kananmunaa) tepsii kuulemma pahimpaankin krapulaan. Pannun maukas sisältö nautittiin patongin kera ja päälle ruikittiin soijakastiketta ja srirachaa. Sottaisaa ja hyvää, lisäksi Jaakko taisi päästä omistajattaren Facebookkiin soossit parrassaan.

Fruits, Han Market, Da Nang / Hannan soppa

Clams, Han Market, Da Nang / Hannan soppa

Fish, Han Market, Da Nang / Hannan soppa

Meat, Han Market, Da Nang / Hannan soppa

Han Market, Da Nang / Hannan soppa

drinks, Han Market, Da Nang / Hannan soppa

Kierroksen kohokohta itselleni oli vierailu Han Marketissa (119 Tran Phu street), jossa myynnissä oli kaikkea, mitä vietnamilaisessa keittiössä tarvitaan. Myyjät olivat täällä todella ystävällisiä ja avoimen kiinnostuneita valkoihoisista turisteista. Suuren vaikutuksen minuun teki raikkaasti kalalle tuoksunut mereneläviä myyvä puoli marketista, eläviä rapuja altaissa ja simpukoita ja erilaisia kaloja jäiden päällä – lihaosasto oli vähän hurjempi ja suurin osa paisteista, maksoista ja sorkista vain mötköttivät pöydillä hiostavan kuumassa hallissa, kaikki vaikutti kuitenkin varsin tuoreelta.

Virvoittelimme torihumun keskellä avocadosmoothiella (sinh tố bơ) ja säilykesitruunoista valmistetulla juomalla (chanh muối). Suolattuja sitruunoita roudasin himaankin tämän juoman valmistus mielessäni.

stinky fish sauce / Hannan soppa

bún mắm / Hannan soppa

Kierroksen hoocein annos oli bún mắm, vapaasti käännettyvä haisulikalakastikenuudelit. Kylmänä tarjoiltu annos nuudelia ja kanaa viritettiin omaan makuun sopivaksi yrteillä, iduilla, chilillä ja paksulla, e-rit-täin voimakkaan tuoksuisella kalakastikkeella. Raflaa pitävä mamma tuijotti meitä koko ruokailun ajan epäuskoisena ja antoi pikkuaplodit lautastemme tyhjennettyä. Tätä annosta pidetään liian raffina turisteille, pisteet siis meikäläisille. Meistä se oli hyvää.

Mi quang / Hannan soppa

Mi quang / Hannan soppa

Mi quang / Hannan soppa

Suosikkini Keski-Vietnamin keittiöstä on, yllätys yllätys, nuudelikeitto. Mỳ quảng, eli quangilaiset nuudelit pitävät sisällään leveiden litteiden riisinuudelien lisäksi sesamilla maustettua riisikräkkeriä, pähkinöitä, vihanneksia ja jotain proteiinia, minä valitsin tällä kertaa kurkumalla maustettua kalaa, Jaakko possua ja rapua ja Shaun ankeriasta. Useimmat katuruokaraflat on nimetty siellä tarjolla olevan ruoan mukaan, mutta tämä kyseinen ravintola oli ”Isoäiti #7”, lienee melko suuresta perheestä.

Cafe Paloma, Da Nang / Hannan soppa

Cafe Paloma, Da Nang / Hannan soppa

Valehtelematta koko reissun parhaat jääkahvit (cà phê sữa đá) nautimme ennen kierroksen viimeisiä nuudeleita Cafe Palomassa (51Z Nguyễn Chí Thanh). Täällä, kuten useimmiten kaikissa kuppiloissa ja kahviloissa, tuodaan pöytään complimentary jäätee. Minäkin sain omani Shaunin keskusteltua hetken tarjoilijaherran kanssa, hänen mielestään kun naiset ei moista juo. Excuse me, todellakin juo.

bún chả cá / Hannan soppa

bún chả cá / Hannan soppa

Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä nuudeliannoksena nautimme kalaisat nuudelikeittot (bún chả cá), jota tarjoileva putiikki nauttii paikallisten suosiosta (109 Nguyễn Chi Thanh). Bún chả cássa on kalakakkusten lisäksi erinomainen liemi, jossa on muun muassa tomaattia, ananasta, bambun versoja ja yrttejä. Soppa on nimenomaan Da Nanginlainen erikoisuus, jota sitä(kään) ei sielläpäin pyöriessä kannata missata.

Shaun, Da Nang Food Tour / Hannan soppa

Taitaa olla sanomattakin selvää, että muutamatuntisemme Shaunin kanssa oli valtavan herkullinen ja hurjan hauska. Keski-Vietnamin ruoka on hyvin erimakuista verrattuna etelään ja pidimme Da Nangista muutenkin kovasti. Suosittelemme Shaunin kierrosta kaikille street food -faneille, näitä paikkoja ei turistioppaasta löydy!

Lisätietoja täältä: Da Nang Food Tour

Cheers, Shaun! Hope to see you again soon!

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Kommenttia

    1. Onpas teillä ollut huippukierros. Upeat kuvat! Olen selannut niitä kerta toisensa jälkeen, hienoja yksityiskohtia, lempeästi kuvattuja ihmisiä ja hyvä tunnelma.

      1. Kiitos Jonna! Kierros oli ihan mahtava ja tapaamamme ihmiset ihania – jotenkin Da Nangissa oli paljon leppoisampaa ja ystävällisempää kuin Saigonissa, vaikka siitäkin lopulta tykättiin kovasti.

    1. The clips of the food you provided I really knows just one or two from it and other are just new to me. I like the collection of your and I like the post so much. Please tell how one can join in your complete different idea.

    1. […] the most famous food blogger in Finland! If your Finnish is pretty good, you can read her write-up here. If not, you can still check out Jaakko’s awesome […]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *