HANNAN SOPPA GOES XMAS: MULLED APPLE CIDER

01/12/2016

1. LUUKKU

Tiptap ja tervetuloa Hannan sopan ihkaensimmäiseen joulukalenteriin! Uusi luukku aukeaa joka päivä klo 10:00 jouluaattoon asti. Luvassa on 24 jouluista postausta sisältäen reseptejä, juomasuosituksia ja upeita vieraspostauksia, joista ensimmäinen heti huomenna!

Olen perinyt äidiltäni joulugeenin ja fiilistellyt tulevaa joulua ja blogin joulukalenteria syksystä asti. Toivottavasti tästä on teille iloa!

omenasiideriglögi / Hannan soppa

Ensimmäisestä luukusta paljastuu tuhdin sitruksinen omenasiideriglögi, eli mulled apple cider. Käytin glögiin kuivaa omenasiideriä, joka sai muhia pienen tovin sitruunan- ja appelsiininkuoren sekä mausteiden kanssa. Hauskaa makua juomaan tuovat maustepippurit. Voit valmistaa glögin myös omenamehusta, kurkkaa silloin tämä blogin vanha resepti: omenaglögi.

Koristelin juoma-annokset omenaviipaleilla, joihin painoin tähtikuviot pienellä piparimuotilla.

Tästä on hyvä aloittaa joulufiilistelyt, jos joku ei ole sitä vielä tehnyt!

idOmenasiideriglögi / Hannan soppa

OMENASIIDERIGLÖGI
MULLED APPLE CIDER

2-4:lle

*

1 l omenasiideriä

1 dl hunajaa tai vaahterasiirappia

1:n sitruunan kuori

1:n appelsiinin kuori

8 maustepippuria

4 neilikkaa

4 kanelitankoa

2 tähtianista

(1 dl tummaa rommia)

koristeeksi 1 pieni punainen omena

 

Pese sitrukset ja leikkaa kuorimaveitsellä suurin osa kuoresta suikaleiksi. Käytä mieluiten luomuhedelmiä. Mittaa kaikki ainekset rommia ja koristeomenaa lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuutin ajan. Lisää halutessasi rommi ja siivilöi juoma kuppeihin. Koristele omenaviipaleella, johon olet tehnyt reiän pienellä piparimuotilla. Voit käyttää myös glögissä olleita mausteita juomien koristeena.