KUKKIA JA GLÖGIÄ / JOULUTUNNELMAA TUOMAAN

Eilen satoi lunta. Ehkä puolen tunnin ajan. Siitä asti onkin satanut enemmän tai vähemmän vettä. Joulutunnelmaa pitää siis hakea jostain muualta, kuin lumisesta maisemasta. Esimerkiksi pipareiden koristelusta, konvehtien mässäilystä, glögin keittelystä ja joulun kukkasista.

Ritarikukka / Hannan soppa

 

Kuva: Kauppapuutarhaliitto RY
Kuva: Kauppapuutarhaliitto RY

Yksi omista kukkasuosikeistani on ritarinkukka, jonka kukkaan puhkeamista on ihana seurata joulua edeltävinä päivinä ja viikkoina. Se sopii myös kaltaiselleni viherpeukalottomalle tumpelolle helppohoitoisuutensa ansiosta: ritarinkukka kaipaa ainoastaan valoa sekä maltillista kastelua ja a vot: kukkaloisto on taattu moniksi viikoiksi. Liikaa kastelu venyttää kukan vartta turhan pitkäksi, mutta kukan voi myös napsaista poikki ja laittaa maljakkoon – kunhan muistaa vaihtaa veden tarpeeksi usein ja samalla leikata varteen uuden imupinnan.

Ritarinkukka, Sirkkalehtilippu / Hannan soppa

Suurin osa Suomessa myytävistä ritarinkukista on kotimaisia, mutta asia varmistuu ostamalla Sirkkalehti-merkityn kukkasen. Sirkkalehtilippu on suomalaisen puutarhatuotannon yhteinen laatumerkki, joka takaa kotimaisuuden ja korkean laadun. Kukkien yhteydessä sen alapuolella on teksti kauniisti kotimainen. Kauniisti kotimainen on myös Kauppapuutarhaliiton kukkien käytön edistämistä lisäävä kampanja, jonka nettisivuilta löytyy hurjasti tietoa mm. kukkien hoidosta. Kotimaisia tuotteita suosimalla tulee samalla tukeneeksi työllisyyttä ja hyvinvointia – valitse siis suomalainen joulukukka!

Kukkien lisäksi täällä on tosiaan viritelty sitä joulun tunnelmaa kynttilöillä ja glögillä. Itse keitelty mausteinen omenaglögi tuo kotiin ihanan tuoksun, ja vaikka alla oleva resepti on alkoholiton versio, voi sinne halutessaan lisätä tujauksen rommia ekstralämpöä tuomaan.

Omenaglögi / Hannan soppa

OMENAGLÖGI

2:lle

*

0,5 l omenamehua

1 kanelitanko

muutama appelsiininkuorilastu

3 neilikkaa

1 tähtianis

(hunajaa)

 

Mittaa kaikki ainekset hunajaa lukuunottamatta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna hieman lämpöä ja anna muhia noin kymmenen minuuttia. Kaada kuppeihin, lisää maun mukaan hunajaa ja tarjoile appelsiininkuorisuikalein tai kanelitangoin koristeltuina.

***

Blogirinki

Yhteistyössä Blogirinki & Kauppapuutarhaliitto RY

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Comments

    1. Glögillä ja kynttilöillä on meilläkin luotu sateisen Helsingin keskelle joulutunnelmaa. Erikoistehosteena käytettiin perjantaina myös piparien leivontaa. Siitä tuoksusta nousi joulun odotustunnelma kattoon.
      Ihania kukkia, niitä hankin seuraavaksi :)

      1. Piparien leivonta tuo tosiaan mainion jouluisen tuoksun kotiin :) Mä oon vasta tällee vanhoina päivinäni alkanut ymmärtää kukkien merkityksen. Vielä kun oppisin pitämään niitä paremmin elossa, myös viherkasvit kiinnostaa!

    1. […] Ensimmäisestä luukusta paljastuu tuhdin sitruksinen omenasiideriglögi, eli mulled apple cider. Käytin glögiin kuivaa omenasiideriä, joka sai muhia pienen tovin sitruunan- ja appelsiininkuoren sekä mausteiden kanssa. Hauskaa makua juomaan tuovat maustepippurit. Voit valmistaa glögin myös omenamehusta, kurkkaa silloin tämä blogin vanha resepti: omenaglögi. […]

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *