Silakkaa ja saaristolaisleipää

08/10/2013

Syksyn tietää saapuneen viimeistään lokakuun alussa Kauppatorin alueen valtaavista kalastaja-aluksista. Silakkamarkkinat ovat taas täällä, 6.-12.10.2013!

silakkamarkkinoilla / Hannan soppa

40 000 kiloa sekä suolattuja, että marinoituja silakoita odottaa ostajiaan päivittäin klo 7:00-19:00 (lauantaina 07:00-15:00). Vuoden silakkayllätys-skaban voitti tänä vuonna Juhani Tamminen roseepippurisilakallaan, mutta mua kyllä kiinnostelee vielä enemmän pronssille sijoittunut savupiparjuurisilakkafile a la Heikki Eskelinen. (edit. savupiparjuurisilakat on myyty loppuun jo sunnuntaina, pöh!)

Silakkasuosituksia otetaan mieluusti vastaan kommenttiboksiin!

Kalaherkkujen lisäksi myynnissä on muitakin saariston aarteita, kuten tyrnituotteita, omenoita sekä villasta valmistettuja käsitöitä. Ja saaristolaisleipää.

silakkamarkkinoilla / Hannan soppa

silakkamarkkinoilla / Hannan soppa

Ja ihan parasta saaristolaisleipäähän on tarjolla kauppahallin päädyssä: Duvan & Freja leivotaan molemmat luomujauhoihin. Nämä leivät vievät kielen mennessään varsinkin saaristolaisvoilla ja suutarinlohella päällystettynä. Freja on Duvania hieman makeampi ja siksipä minun suosikkini. Mutta maista ja päätä itse, molemmista leivistä on tarjolla myös söpöt miniversiot!

ps. Lyypekinlaiturille on pystytetty ravintolateltta Strömari, jossa Stadin ammattiopisto ja vanha opinahjoni Ravintolakoulu Perho tarjoilevat silakkaherkkuja. Kuulostaa ihan huomiselta lounaalta!

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.