JALOTOFUILTA

Sain pari viikkoa sitten kutsun PR-toimisto Sugarilta viettämään iltaa Jalotofun ja hyvän seuran merkeissä Kiseleffiin taloon. Sugarin toimistolla meitä vastassa oli henkilökunnan lisäksi Jalotofun ja Ekowinen edustajat ja ilta aloitettiin kilistelemällä kertakaikkisen upeaa Castell d´Age Aurelia Brut Nature -kuohuviiniä. Kuoharin kanssa tarjolla oli spelttinäkkäriä tofu”majoneesilla”, hy-vää!

Jalotofu on perustettu vuonna 1989 ja he käyttävät yksinomaan luomuja Reilun Kaupan soijapapuja tofunsa valmistukseen. Parin tunnin tehokkaan tofuaivopesun jälkeen voin myöntää olevani fani. Samoin fanitan Ekowinea, joka on pieni luomuviinien kuluttajakauppaan keskittynyt perheyritys. Taidanpa laittaa pian tilausta menemään.

Tofua ja basilikalientä / Hannan soppa

20131023-IMG_7562

Kari Tapiirin hurmaavan privaattimusisoinnin jälkeen siirryimme talon toiseen päähän, jossa Ruoto Cateringin kundit väsäsivät tofuherkkuja kovaa vauhtia. Tungeksimme pikkuruisessa keittiössä ja lusikoimme basilikalientä ja tofua. Kokit kertoilivat itsestään ja tofusta raaka-aineena. Ruodon Bo ja Marcos kehuivat kilpaa Jalotofun tuotteita ja heistä pystyi aistimaan nuorten mestarikokkien innostuksen. Se myös maistui illan menussa.

Jalotofuilta / Hannan soppa

Jalotofuilta / Hannan soppa

Istahdettuamme tunnelmalliseen ruokasaliin saimme eteemme alkuruoat: aasialaisvaikutteiset salaatit Jalotofu Kylmäsavusta ja retikasta. Tämä oli mun ehdoton suosikki kaikista illan annoksista, reseptiä odotellessa.. Annokselle mätsätty valkkari, Weingut Stefan Sanderin Silvaner Alte Rebe Schlossberg 2012 ihastutti niin ruoan kera kuin ilmankin.

jalotofuilta / Hannan soppa

Pääruokana nautimme tofutempuraa, sieni-tofuraviolia ja parmesania. Kasvisruoalle harvoin harkitsee punaviiniparia, mutta Domaine Duseigneurin Minha Terra Cotes du Rhone oli oiva kumppani annokselle.

Jalotofuilta / Hannan soppa

jalotofuilta / Hannan soppa

Illallisen päätti tilkka herkullista Casal dos Jordoesin portviiniä ja pehmeästä tofusta valmistettu puolukkajäätelö.

Kiitos illasta Sugar, Jalotofu, Ekowine ja Ruoto sekä tietysti mahtavat blogikaverit, niin uudet kuin vanhatkin!

***

Aiheesta muualla:

SoupOpera: Jalotofuillallinen

On The Go: Herkullinen lounas Jalotofusta

Jalotofureseptejä:

Tofurullat

Tofua, ruusukaalia ja selleriä

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Comments

    1. Tänne olisin tahtonut minäkin! Näyttää ja kuulostaa niin houkuttelevalta. Mutta kaikki tapahtuu etelässä ja itse olen pohjoisessa, niisk ;)

    1. Harmittaa näiden sun kuvien myötä etten kerinnyt tänne. Joka paikkaan ei vaan repeä.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *