Lidl Grillimaisterikiertue - Hannan soppa

GRILLIMAISTERIKSI GRILLIMAISTERIN PAIKALLE

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: BLOGIRINKI & LIDL
Grillimaisterikiertue, Tampere / Hannan soppa

Elias Kaskinen ja Päivänsankarit / Hannan soppa

Lidl Grillimestarikiertue aikataulu (Hannan soppa)

Lidlin Grillimaisterikiertueella etsitään Suomen parasta grillaajaa. Voittajalle on luvassa Grillimaisteri-tittelin lisäksi grillauksen Suomen mestarin viitta sekä kymppitonni rahaa vaikkapa uusien grillausvälineiden ostoa varten. Osakilpailuja on vielä usea jäljellä: ensi viikonloppuna Rovaniemellä ja Oulussa, sitten Jyväskylässä ja Lahdessa, ja lopulta Helsingissä, jossa myös finaali pidetään 10.7.16. Katso aikataulu Grillimaisterin sivuilta ja hae mukaan!

Osallistuin viime lauantaina Tampereen osakilpailuun osana Blogiringin, Indiedaysin ja Lidlin blogikampanjaa. Astelin ensimmäistä kertaa ikinä kokkikilpailun estradille ja vieläpä erittäin tyylikkäänä Grillimaisterilippis päässä ja Grillimaisteriaurinkolasit nenällä.. Voin kuulkaa kertoa, että jännitti ihan simona! Juontaja Arttu Harkki sekä tuomarina toiminut Roope Rehbinder pitivät kyllä rennolla läpänheitollaan huolen siitä, ettei kisakarsinassa tunnelma kiristynyt liikoja. Mutta kuinkas siinä kisassa sitten kävikään?

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Kisakarsinassa oli jokaiselle Grillimaisterikandidaatille varattu oma grilli, jonka ääreltä pakolliset raaka-aineet löytyivät. Annoksesta oli löydyttävä broileria, karitsan filettä, pekonia, vuohenjuustoa, voita ja ranskankermaa. Lisäksi käytettävissä oli runsas vihannes- ja hedelmäpöytä sekä joitain maitotuotteita ja repertuaari mausteita sekä Lidlin kastikkeita ja marinadeja.

Aikaa annoksen valmistamiseen oli vain 30 minuuttia, joten päätöksiä oli tehtävä nopeasti. Kiersin raaka-ainepöydän pariin otteeseen ja grillilleni palattuani alkoivat sävelet olemaan selviä. Valmistin kaksi erilaista bataattiburgeria sekä pekoniin käärittyjä chilisulatejuustolla täytettyjä varsisellereitä ja grillattua avokadoa & kevätsipulia. Aikaa oli vähän, mutta Lidlin valmiit mausteseokset ja soossit säästivät kivasti aikaa. Kongin kilahtaessa vielä leikkasin karitsaa siivuiksi ja sitten annos pitikin kiikuttaa nopeasti arvoisan tuomariston eteen. Roope oli saanut tuomarikaverikseen Lidl-kokkina tunnetun keittiömestari Hans Välimäen ja arvon herrat tuntuivat ihan tykkäävän tekeleestäni. Ainakin siinä määrin, että paikka semifinaaliin aukesi.

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Semifinaalissa sitten kahden alkukierroksen parhaat grillaajat ottivat mittaa toisistaan. Tällä kertaa pakollisina raaka-aineina oli ilokseni raakamakkara lampaasta, naudan mehevä rib-eye-pihvi sekä vanhat tutut voi, pekoni ja ranskankerma. Kun viisi minuuttia kisa-aikaa oli kulunut, lisättiin pakollisiin tuotteisiin vielä alkoholiton olut. Hot dog -mimminä aloin väsäämään hodareita: toisen väliin voissa ja oluessa haudutettua lammasmakkaraa ja sipulia sekä avokado-ranskankermaa, pekonia ja tuoretta chiliä, toisen väliin rib-eye-pihviä, yrttistä sulatejuustoa, sipulihilloketta, grillattua parsaa sekä kevätsipulia. Tuoreita yrttejä heitin kummankin dogin kyytiin myös.

Toisen kierroksen jujuna oli se, että annokset sai viedä tuomariston eteen valmistumisjärjestyksessä. Sain hodarini valmiiksi ensimmäisenä, mikä saattoi koitua kohtalokseni, sillä toista tuomaria ei näkynyt tuossa vaiheessa missään. Roope kehui kyllä kuumia koiriani ja itsekin olin niihin vallan tyytyväinen.

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Tulokset julkistettiin heti jännittävän semifinaalikierroksen päätteeksi. Alusta alkaen veikkasin naapurigrillissä varmoin ottein hääränneen rouvan voittavan koko kisan ja niinhän siinä kävikin! Tuija Saari Isiquen valttina oli monenkymmenen vuoden grillauskokemus ja hänen annoksensa olivatkin tosi upeat. Oikeaan osoitteeseen napsahti finaalipaikka!

Grillauksen Suomen mestaruus ratkaistaan tosiaankin 10. heinäkuuta Helsingin Narinkkatorilla ja tapahtumaan kannattaa suunnata koko perheen voimin. Luvassa on iloista grillitunnelmaa, livemusaa (mm. Stig ja Sanni), pelejä, ilmaista makkaraa ja maistiaisia Grillimaisterituotteista.

Grillimaisterin nettisivuilta löytyy kiertueinfon lisäksi tietoa tuotteista sekä runsaasti kivoja reseptejä. Kannattaa käydä tutustumassa. Itse ainakin merkkasin sieltä jo useammankin ohjeen kokeiltavaksi, sillä grilli kyllä kuumenee pihan perällä, vaikkei nyt Grillimaisterifinaaliin tarvitsekaan treenata.

Lidl Grillimaisterikiertue / Hannan soppa

Lopuksi vielä paljastettakoon viime viikoisen arvonnan voittaja! Kommentteja tuli mukava määrä ja joukossa oli ihan huikeita hodaritäyteoivalluksia. Kiitos kaikille osallistuneille! 30 €:n arvoisen Lidlin Grillimaisteri-tuotepaketin voitti Nico Lampinen, jonka unelmien hot dog sisältää villisikamakkaran, ketsuppia, sinappia, paahdettua sipulia, jalapenoa ja kurkkusalaattia. Nam! Voittajalle on lähetetty sähköpostia.

~

Blogirinki / Hannan soppa

Yhteistyössä Lidl

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

4 Comments

    1. Nyt on sitten kesän garderobi hommattuna. 😂
      Kuulosti ja näytti ihanalta nuo loihtimasi annokset.

      1. Kyl! Näissä mut voi bongata tuolla lähikaupassa pyörimässä :D

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *