SOPP 2014

Kävimme perjantaina juomassa kaljaa Rautatientorilla.

Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtuma valtasi taas kerran parhaan paikan keskustasta kutsuen janoiset oluen ystävät luokseen. Taktiikkani on ollut jo useana vuonna hilppaista paikalle heti pian porttien avaamisen jälkeen joko torstaina tai perjantaina, jolloin yleensä saa maistella panimotuotteita melko rauhassa ja ilman jonoja.

Sour Puzz, SOPP 2014 / Hannan soppa

Yhtä olutta odotin muita enemmän, nimittäin Anikon ja miehensä Donut Island Brewing -panimon ja Panimo Hiisi:n kollaboraatio Sour Puzzia. Saisonit alkavat olemaan vähän niinkuin muodissa – jälkijättöiseen kotimaahamme tämä oluttyyppi kolahtaa varmaan ensi kesänä. Sour Puzz on sakea, väriltään vaalean oranssi ja tuoksussa löytyy hiivaa, hedelmäisyyttä ja sitrusta. Pidimme kovasti mausta, joka on sopivan kirpeä, mutta melko makea. Jaakko nautti toisenkin lasillisen. Olutta on saatavilla mm. Iso Roban Black Doorista, käyhän maistamassa!

Myös Hiisin poikien Raivoava Rakki maistui, valitettavasti mielenkiintoisen oloinen barley wine, Pohjoisen Jättiläinen, oli jo päässyt loppumaan.

Maku Brewing: IPA, SOPP 2014 / Hannan soppa

Uusi tuttavuus Maku Brewing ihastutti IPA:llaan, sen sijaan Golden Ale Hop Edition ei ollut meikäläisen mieleen – maku muistutti lähinnä rajusti humaloitua vettä. India Pale Alessa oli hyvät humalat ja tasapainoinen maku. Huhu kertoo kaikkia Maku-oluita saavan pikapuolin Stone’sin hanoista.

Beer Hunters, SOPP 2014 / Hannan soppa

Mandarina IPA, Beer Hunters, SOPP2014 / Hannan soppa

Beer Huntersin Mufloni Mandarina IPAa piti päästä maistamaan Vaimomatskuu-bloggarin suosituksesta ja olipahan herkkua! Baijerilaisella Mandarina-humalalla aateloitu India Pale Ale tuoksuu nimensä mukaisesti hedelmäiseltä ja maussa on sopivaa kitkeryyttä. Pidimme myös Mufloni Mosaic vehnäipasta.

Muutamat mielenkiintoisen kuuloiset oluset jäivät maistelematta, helle ja nälkä kun pääsivät uuvuttamaan. Esimerkiksi Ruosniemen Panimon (joiden Konsultti oli erinomaista!) ja Beerhuntersin kimppapano Vapaaherra Keskimäen Maalaispassio olisi kyllä pitänyt muistaa maistaa, vai miltä kuulostaa olut, jossa on raparperia ja punajuurta? Myös Stadin Panimon sininen Blue Ipa jäi kokematta.

Perunalastut, SOPP2014 / Hannan soppa

Suuret Oluet Pienet Panimot / Hannan soppa

Koska tapahtuman ruokatarjonta on onnetonta, päädyimme napostelemaan perunalastuilla. Ensi kerralla mukaan tapahtumaan voisi pyytää street food truckeja, katuruoka ja olut nyt kuitenkin kulkevat kivasti käsikädessä. Richard McCormick – sulle olis töitä!

SUURET OLUET PIENET PANIMOT 24.-26.7.2014

Rautatientori, Helsinki

More about Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *