#MEHUJÄÄHAASTE / KIIVI-CHIAJÄTSKIPUIKOT

24/07/2017

kiivi-chiajätskipuikot / Hannan soppa

Heitin viime kuun lopussa ilmoille mehujäähaasteen, valitettavasti vaan ei Suomen kesä ole taaskaan ollut helteiden ja jätskin ystävien mieleen. No mutta, eikös tälle viikolle se helleaalto ole taas vihdoin luvattu, joten nyt on korkea aika laittaa jätskipuikot tulille. Itse olen tehnyt kesän aikana jos jonkunlaisia mehujäitä, ne kun ovat myös helppo ja maistuva välipala lapsille.

Chia-siemenet ovat hauska lisä mehujäihin. Niissä on runsaasti omega3-rasvahappoja, proteiinia, kuituja ja mm. magnesiumia. Näissä jätskipuikoissa yhdistin ne kiiviviipaleisiin, kookoskermaan ja mantelimaitoon. Samoista aineksista syntyy myös mainio smoothie tai kaurahiutaleita lisäämällä tuorepuuro.

Pilkettä-blogissa oli muuten tehty aivan mahtavan kuuloisia aikuisten gin&tonic-puikkoja, maistuis! Koostan kaikista blogeissaan haasteeseen osallistuneiden jätskipuikoista postauksen ensi kuun alussa, joten huikkaathan minulle osallistumisestasi.

Alkuperäinen resepti: The Little Epicurean

kiivi-chiajätskipuikot / Hannan soppa

kiivi-chiajätskipuikot / Hannan soppa
Tulosta

KIIVI-CHIAJÄTSKIPUIKOT

Kiivi-chiajätskipuikot näyttävät veikeiltä ja maistuvat ihanilta. Maidottomat jätskipuikot syntyvät kookoskermasta ja mantelimaidosta.

Monelle? 6 kpl
Reseptin laatija Hanna Hurtta

Raaka-aineet

  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl mantelimaitoa
  • 3 rkl chia-siemeniä
  • ½ rkl vaahterasiirappia (ei-vegaaninen vaihtoehto: hunajaa)
  • 2 kiiviä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään kookoskerma, mantelimaito, chia-siemenet ja makeutus. Lisää makeutta halutessasi.

  2. Kuori kiivit ja leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi. Asettele viipaleet mehujäämuotteihin painaen ne toista reunaa vasten. Kaada chia-seos muotteihin, laita tikut paikoilleen ja pakasta yön yli.

  3. Irrota jätskipuikot muotista valuttamalla niille hieman kuumaa vettä.

♥ seuraa Hannan soppaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

By Hanna

food blogging city hipster gone twin mom.