SISKOSTEN ILLALLINEN IHANASSA WERNERISSÄ

10/03/2017

ravintola Werner / Hannan soppa

Vietimme viime viikonloppuna pitkästä aikaa siskoviikonloppua pikkusysterini kanssa. Edellinen kerta taisikin olla ennen lasten syntymää yli kaksi vuotta sitten.. Hieman on tässä ajassa ajatus rentouttavasta viikonlopusta muuttunut ja ennen niin perinteinen Netflix-maratooni kokiksella ja pizzalla höystettynä vaihtui suht sujuvasti kulttuuriin, dinneriin ja hotelliyöhön.

Illallisravintolaksemme valikoitui Bulevardilla sijaitseva uudehko Werner, josta olin jo ehtinyt kuulla paljon ylisanoja. Odotukset olivat siis melkoisen korkealla.

ravintola Werner / Hannan soppa

tartar Werner / Hannan soppa

Otimme alkuun lasilliset kuoharia ja jäimme tutkimaan menua tarjoilijan ensin esiteltyä sen. Jokainen listan ruoka kuulosti niin hyvältä, että päätimme ottaa Wernerin parhaat, menun, johon kuului kuusi pientä alkuruokaa, pääruoka ja jälkkäri.
Alkuruoat olivat kaikki ihania! Wernerin itse valmistetut leikkeleet tekivät vaikutuksen, mutta omiksi lemppareiksi nousivat lämmin hummus ja ruskistetulla voilla aateloidut perunarieskat sekä upea savulihatartar, jossa liha oli jätetty reippaan kokoisiksi paloiksi. Tartari tarjoiltiin sumakkimajoneesin kanssa, joka toi annokseen sen kaipaamaa särmää. Fenkolinen endiivisalaatti valutetun jogurtin ja grillatun appelsiinin kanssa raikasti alkuruokavalikoimaa. Myös viimeisenä pöytään kannetut sinisimpukat tomaattikastikkeessa katosivat parempiin suihin nopeasti.

Pääruoaksi valitsimme naudan entrecote-pihvin sekä kokonaisena paahdetun kukkakaalin. Lisukkeena kummassakin annoksessa oli Välimeren munakoiso hasselpähkinöiden kanssa sekä rapsakaksi jätettyä broccoliinia. Täydellisen mediumiksi paistetun pihvin kastikkeena oli hapokas kylmä paprikakastike, seesamilla maustettua kukkakaalia taas komppasi vihreä harissa-jogurttikastike. Kumpikin annos oli varsin hyvä, mutta voiton vei kyllä ihana kukkakaali.

Melko tuhdin aterian päätös oli kevyt ja hapokas veriappelsiinivanukas veriappelsiinisorbetin kera. Juuri sellainen pieni raikas jälkiruoka, jota monen ruokalajin päätteeksi kaipaa.

Ravintola Werner oli kyllä loistava illallispaikka – palvelu oli tosi ystävällistä, mutta rentoa ja siskoni maidoton ruokavalio huomioitiin hienosti. Tunnelma ravintolassa oli kuin jossain pariisilaisessa bistrossa ja vaikka pöydät olivat aseteltu hyvin liki toisiaan, ei hälinä ollut liian häiritsevä. Ruoat olivat taidokkaasti valmistettuja ja hinta-laatusuhde erinomainen. Kahden hengen dinnerimme kuohuviini- ja punaviinilasillisten kanssa maksoi noin 150€.

Tänne pitää päästä uudestaan, ensi kerralla mielellään treffeille miehen kanssa!

***

RAVINTOLA WERNER

Bulevardi 12, Helsinki

PS! Kävitkö jo osallistumassa lukijakyselyyn? Arvon kaikkien sähköpostiosoitteensa jättäneiden kesken kaksi Sesonkireseptit-kirjaa.