Raaka avokado-kesäkurpitsakeitto

08/09/2013

Raakaruokalinjalla jatketaan, kun nyt vauhtiin on päästy. Täällä hieman kärsitään eilisten rapujuhlien jälkivaikutuksista, joten ajatukset on syytä suunnata jonnekin superterveelliseen, kuten tähän viime viikkoiseen lounassoppaan.

raaka avocado-kesäkurpitsakeitto / Hannan soppa

Kylmät tuorekeitot maistuvat etenkin kesäkuumalla, mutta lämmittävillä mausteilla raakakeitosta saa virtaa antavan syyslounaankin. Avocado tuo keittoon kermaisuutta ja lipstikka aromaattisuutta. Lipstikan asemasta voit silputa keiton pinnalle jotain muuta tuoretta yrttiä, kuten basilikaa tai korianteria. Aikaa ruoanlaittoon menee ehkä viisi minuuttia, pikaruokaa parhaimmillaan!

raaka avocado-kesäkurpitsakeitto / Hannan soppa

RAAKA AVOKADO-KESÄKURPITSAKEITTO

1:lle

*

1 avokado

1 pienehkö kesäkurpitsa

1 rkl kookosöljyä

2 dl vettä

suolaa

mustapippuria

soijakastiketta

omenaviinietikkaa

½ sitruunan mehu

chilijauhetta

pinnalle:

tuoretta lipstikkaa

furikakea

Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha blenderiin. Leikkaa kesäkurpitsa pienemmiksi paloiksi ja laita blenderiin. Lisää kookosöljy ja vesi ja blendaa tasaiseksi. Mausta suolalla, mustapippurilla, sitruunan mehulla ja lorauksilla soijaa sekä omenaviinietikkaa ja hyppysellisellä chiliä. Kaada keitto lautaselle ja viimeistele furikakella ja aimo kasalla silputtua tuoretta lipstikkaa.