PARSA-PERUNASALAATTI NOKKOSPESTOLLA

22/05/2014

parsa-perunasalaatti / Hannan soppa

Parsa-perunasalaatti on kesän maukkain pottusalaatti. Salaatin jujuna on mainio nokkospesto, joka saa makua hasselpähkinöistä.

I know, kesän ja maailman parhaita perunasalaatteja on internetti pullollaan. Lue silti loppuun ja tule vakuutetuksi nokkospeston tarpeellisuudesta sen ehdottomasti parhaan valmistukseen.

Mielestäni the bestest perunasalaatti on viime aikoina retevästi päätään nostanut versio, jossa kesän ensimmäiset kotimaiset potut yhdistetään kesän ensimmäisen kotimaisen parsan kanssa. Tätä sesonkia ei kestä kauaa – se yhdistelmästä tekeekin niin spesiaalin. Viimeisen silauksen luo nokkosista tehty pesto, jumalainen sörsseli, jota voisin tunkea jokaiseen ruokalajiin tällä hetkellä. Tässä resepti simppeleimmillään, halutessasi voit lisätä salaattiin ruokaisuutta tuomaan esim. keitettyjä linssejä tai paistettua murustettua tofua.

Ihan vain vinkkinä: nokkospesto toimii niin leivän levitteenä, pastakastikkeena, kuin perjantaipizzan viimeistelijänäkin!

Parsa-perunasalaatti ja nokkospesto / Hannan soppa

PARSA-PERUNASALAATTI &

NOKKOSPESTO

*

½ kg uusia perunoita

300 g vihreää parsaa

nokkospesto:

50 g hasselpähkinää

5 dl tuoretta nokkosta

½ dl raastettua parmesania

½ sitruunan mehu

1 ½ dl oliiviöljyä

(suolaa)

koristeluun:

parmesania

basilikaa

Keitä pestyt perunat napakan kypsiksi. Poista parsoista puiset päät ja keitä nopeasti al denteksi. Leikkaa sekä perunat, että parsat sopiviksi suupaloiksi.

Valmista pesto: paahda ensin hasselpähkinät kuivalla pannulla. Mittaa sitten kaikki ainekset blenderiin tai mortteliin ja jauha tasaiseksi. Mausta ja lisää suolaa tarvittaessa.

Sekoita pesto perunoiden ja parsan kanssa. Vuole salaatin koristeeksi parmesan-lastuja ja viimeistele halutessasi basilikan lehdillä.