MILTÄ MAISTUI FLOW VUONNA 2016?

30/08/2016

Flow Festival 2016 / Hannan soppa

Flow juhlittiin muutama viikko sitten Suvilahdessa. Näillä festareilla ei kulahtaneita pakastemuikkuja tai härskiintynyttä pyttipannua tarjoilla, vaan ruokavalikoima on ajatuksella koottu, monipuolinen ja mahdollisimman paljon kestävää kehitystä tukeva. Tarkkaan valikoitujen 40:n ravintolan, kahvilan ja baarin valikoimasta löytyi saletisti jokaiselle jotain vatsantäytettä.

Tänä vuonna Flowssa oli entistä enemmän vegaanisia vaihtoehtoja ja useasta ravintolakojusta sai ostaa myös herkullisia alkoholittomia juomia. Flow on yksi maailman ensimmäisiä hiilineutraaleja festivaaleja ja tavoitteena on tarjota festarikansalle mahdollisimman ekologisia ravintolaelämyksiä. Ja vaikka jengiä oli taas tungokseksikin asti, ei ruokaa joutunut missään vaiheessa jonottamaan tuskaisen pitkään.

Gold & Green foods, Flow Festival / Hannan soppa

Gold & Green Foods, Flow Festival / Hannan soppa

Omaksi suosikkiannokseksi nousi nyhtökaurajengi Gold & Green Nordicin Nordic rainbow salad. Tuhti tillillä ja limellä maustettu nyhtökaura oli saanut rinnalleen juureksia ja raikkaita viinimarjoja – kokonaisuus oli kertakaikkisen maukas. Myös Jaakko kehui karpalohillolla viimeisteltyä nyhtishampurilaistaan.

Kabuki, Flow / Hannan soppa

Kabuki, Flow Festival / Hannan soppa

Toinen ehdoton lempparini oli Kabukin mustekalapallerot okonomiyaki kastikkeen ja kuivattujen kalasipsien kera. Myös ravintolan kimchinen sushitötterö oli mainio. Sen sijaan Jaakon valitsema yakiniku beef oli aika mitäänsanomaton esitys niin ulkonäöltään kuin maultaankin.

New York Ninja, Flow Festival / Hannan soppa

Richard McCormickin Flow-legenda New York Ninja oli lähtenyt trendikkäästi poke-kulholinjalle.  Kuvittelin saavani raakaa kalaa, mutta inkivääri-villilohi olikin kypsennettyä. Kulhossa oli kyllä maut kohdillaan.

Cargo, Flow Festival / Hannan soppa

Cargon menun oli suunnitellut keittiömestari ja villiyrttispesialisti Sami Tallberg. We give a fuck -nimisestä annoksesta löytyi paahdettu puolikas munakoiso riisin ja chili-soijakastikkeen kera. Todella hyvää, mutta festariolosuhteissa hieman haastava syödä.

Date + Kale, Flow Festival / Hannan soppa

Vegaanikujalle oli kojunsa pystyttäneet myös Richard McCormick ja smoothie bowl -taiteilija Anni Kravi. Date + Kale tarjoili kahta upean kuuloista annosta, joista valitsin Dancing flowerin. Se piti sisällään kokonaisen paahdetun kukkakaalin, ihanaa metsämustikka-tahinikastiketta ja sesam-kukkasirotetta. Voisin kuvitella, että keijukaiset syövät juuri tällaista ruokaa!

Rawa, Flow Festival / Hannan soppa

Kahvia ja pullaa sai myös joka puolelta festarialuetta. Sävyn kanssa samasta teltasta löytyi huikeita raakakakkuja valmistava Rawa, joiden vadelma-lakritsikakku on yksi lemppareistani. Kannattaa maistaa, jos mahdollisuus eteen tulee!

Sellainen oli meikäläisen ruoka-Flow tällä kertaa. Löytyykö samoja suosikkeja?