TOCAS EKA, TOCAS VIKA

13/03/2014

Toca / Hannan soppa

Vihdoin! Olemme Viva ciabattan Aleksin luotsaaman ravintolakerhon kanssa pyrkineet Tocaan illalliselle jo kuukausien ajan, mutta aina siellä on täyttä kun pöytää kysellään. Maaliskuun kerhoillalle tilaa viimein löytyi ja kokoonnuimme Tocaan ikkunapöydän ääreen neljän kerholaisen voimin.

Toca / Hannan soppa

 

Toca / Hannan soppa

Päädyimme kolmeen ruokalajiin ja aamun aikaiset herätykset mielissämme pyysimme tarjoilijaa valitsemaan yhden viinin joka menisi niin alku- kuin pääruoallekin. Yllätykseksemme laseihimme kaadettiin kevyesti kuplivaa punaviiniä – Cleto Chiarlin Vigneto Cialdinia. Lambruscot eivät ole mulle mitenkään tutuimpia juomia, mutta kyseessä oli hauska, mehevä viini, jota voisin kuvitella nauttivani toistekin.

Toca / Hannan soppa

Ja viini passasi mainiosti alkuruoalle! Possuterriinin lisäksi lautaselta löytyi sinapinsiemen-creme fraichea, aprikoosigeeliä sekä marinoituja kasviksia ja omenaa. Maut olivat hyviä ja annos kaunis kuin karkki.

Toca / Hannan soppa

Pääruoan maut toimivat meikäläiseen ihan täysillä. Suussasulavan pehmeä turska, fenkoli, kukka- ja parsakaali sekä lakritsilla maustettu voikastike muodostivat taivaallisen makuelämyksen. Erityisplussaa sipsimäiseksi friteeratusta parsakaalista – wow! Valitettavasti jo lasissa väljähtänyt viini ei toiminut annoksen kanssa – olisi pitänyt kuitenkin tilata jotain raikasta valkoista.

Toca / Hannan soppa

 

Toca / Hannan soppa

Jälkkäriksi banana splittiä, joka oli aikamoinen komponenttien sekamelska: banaania, maitosuklaata, tummaa suklaata, litsivaahtoa.. Annoksen tähti oli banaanisorbetti, joka olisi toiminut erinomaisesti hieman yksinkertaisemmassa ympäristössä. Pääruoka-viinikombon pettymyksestä ylipääsemiseksi tilasin vielä jälkkärille tilkan viiniä. Santa Ritan Late Harvest Gwurztraminer Moscatel oli oivallinen kumppani banana splitille ja ihastuttava päätös illalliselle.

Toca on ehdottomasti uusintavisiitin arvoinen paikka, jossa voisi hyvin kuvitella nauttivansa rentoa, mutta laadukasta illallista kaveriporukalla. Lasku kolmesta ruokalajista, alkudrinkistä ja laseista lambruscoa ja jälkkäriviiniä oli alle 70 euroa, eli hinta-laatusuhde varsin kelvollinen.

***
Ravintola Toca

Unioninkatu 18, Helsinki