Sunnuntai-iltana Kappelissa

06/02/2012

HOK-Elanto tarjosi mahdollisuuden käydä kokeilemassa ravintola Kappelin Helsinki Desgin Menua. Kappelissa olen viimeksi käynyt joskus lapsena kaakaolla, omalla rahalla ei nimittäin tule S-korttipaikoissa käytyä syömässä ja nyt taas muistan miksi. Kappelin mahtavista puitteista ja designmenusta on käynyt nauttimassa lisäkseni ainakin Pumpkin Jam-Mari, Chez Jasu sekä Liemessä-blogin Jenni.

CR297388

Odotukset eivät rehellisesti sanottuna olleet mitenkään korkealla viime sunnuntaina illan suussa, kun ystäväni kanssa Espalla tallusteltiin kohti illallispaikkaa. Kappeli on hyvällä paikalla oleva mielettömän tunnelmallinen ravintola, jonne turistit löytävät tiensä ja heitä varten Helsinki Design Menu luultavasti onkin raavittu kasaan. Tilasimme pullon Shirazia, tarjoilija täytti pöytämme ruokailuvälineillä ja tarjosi leipäkorista (tämän yhden ainoan kerran) hapankorppua ja ruispatonkia. Palvelu ei ollut huonoa, mutta näin monen ruokalajin ollessa kyseessä olisi kiva kuulla jokaisen annoksen kohdalla sen sisältö. Nyt toinen meille tarjoilleista rouvista esitteli annokset ja toinen vain viskasi ne pöytään, eikä edes täyttänyt viinilasejamme. No, osaammehan itsekin.

CR297393

CR297395

CR297398

CR297406

CR297407

CR297409

Ensimmäinen ruokalaji, kylmäsavusilakkaa skagen, viritti odotukset korkealle ja varoitteli jo kokonsa puolensa, että ravintolasta tullaan vielä kierimään ulos ähkyssä. Poromousseannos olikin sitten pohjanoteeraus: maksan makuista moussea kylmällä cocktailpiirakalla ja kaikenlaista kirpeää lisuketta. Poronkieli oli yllättäen annoksen helmi. Tämän jälkeen pöytään kannettiin kaksi pientä kulhoa täynnä salaattihakkelusta, voisitteko edes pliis yrittää?! Jokirapukeitto maistui hämmennystä aiheuttaneen salaattiannoksen jälkeen todella hyvältä ja myös tarjoilija kertoi sen olevan lempiannoksensa. Ennen pääruokaa lusikoimme kitusiimme vielä timjamismetanassa paistettuja tatteja, ihan hyvää, mutta missä meidän pekonit (ks. Pumpkin Jam ja Liemessä)! Pääruokana ollut siika ja hollandaise olivat maukkaita, lisukkeena toiminut kasa paistettua pakastepinaattia ja voitaikinatyyny sen sijaan ei. Ja kyllä se meinaa itku päästä, kun ei ravintolassa jaksa annosta loppuun syödä annoskokojen suuruuden takia. Raparperisorbetin kanssa samaan aikaan pöytään kannettiin myös espresso ja Kappelin pieni makea, ja taas vähän harmitti kun kahvi ehti jäähtyä ennen sorbetin syöntiä.

Kaikenkaikkeaan Kappelista on sanottava, että pienellä yrityksellä ravintolasta saisi hyvän kilpailijan muille Helsingin oman rahan paikoille. Tämän kokemuksen perusteella en ravintolaa kuitenkaan suosittele, 72 euron (äs-kortilla 65) menussa ei valitettavasti hinta ja laatu kohdanneet.